Tofas Team

Tam Versiyon: Üfleyen motorun hortumu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar. Bizim arabanın motor üflüyor biraz. Bunun hortumu hava filtrsinin altındaki yerindne sökünce, arabada çekiş inanılmaz artıyor. Takınca hafif yığılma yapıyor.

Hangi şekilde kullanırsam çok yakar araba? Hortum takılı mı, takılmadna mı kullanmalıyım?

10 liralık gazla bir anda 50 kuruş yaktı hortumu çıkarınca. Gerçi bir arkadaş sürdü, set kullandı, yanladı, pati çektirdi vs. 30-35 arası yakan araç, bu kadarcık zorlamaya 50 kuruşa çıkmaz değil mi? Hortumun etkisi var bence. Ne dersiniz?
Hortumu söküp ucuna hortum ekleyip aşağı sallandırdığınız zaman hem daha az yakarsınız hemde daha seri gider araba.Hortumdan çıkan duman ve yağ karbüratördeki karışımı bozduğundan araba yığılma yapar ve daha çok gaza basarsın daha çok yakıt harcarsın.
gerçekten hortumu söktügünde arabanın gidişi ve sesi degişiyor biraz
üfleyen arabayı rahalatır fakat yakıt için net bırsey demıyorum.bunun çözümü yağ katmak için actıgımız kapagı degıstırmektir yani,__delikli kapak___ takmaktır. 7 lira sanırım tanesi.
Süzekli kapaktan bahsediyorsun umut ama kar etmiyor o bişeyede yaramıyor en iyisi o hortumun hava filtresiyle bağlatısını kesip ucuna küçük filtre takmak
[Resim: 4784buyuk1.jpg]
kardeşim bu flitrenin fiyatı nekadar bide nerden buluruz
Aksesuarcılarda bulursun , parçacılarda olabilir emin değilim adı krank filtresi markaya göre değişiyo fiyatı ama 10civarı diyim yukarısınada vardır kesin