Tofas Team

Tam Versiyon: Park ışığı ve sigortası sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba arkadaşlar, geçenlerde forumu kurcalarken sigorta konuları içinde bi arkadaş sigorta kutusunun fotoğrafını eklemişti, hemen kendi sigorta kutuma baktım bi sigorta yeri boştu sigorta kutumda, fotoğraftaki gibi o sigortayı doldurdum ben de uygun değerle. doldurduğum sigorta fotoğrafta görünen fan işareti olan sigorta, kırmızı işaretledim.

O esnada silecek motorum zayıf çalışıyordu bir de su fıskiyesi su basmıyordu. sigortayı taktığımda silecekte ve fıskiyede herhangi bir değişiklik olmadı, ben onlar içindir sanmıştım.  Ama parklarım kontakla birlikte yanmaya başladı. Normalde parkları yakmadan yanmayan park, kontağı yarım çevirince yanmaya başladı, yani parkları anahtardan çevirmeye gerek olmadan direk yanmaya başladı.  ben de o sigortayı geri söktüm.

Geçen gün yasaklardan evvel arabamı elektrikçiye bıraktım. silecek motoruna işlem yaptı düzgün çalışsın diye, bir de su fıskiye motorunu değiştirdi. ben de gidip aldım aracımı, ama şu an yine kontağı çevirince parklar otomatik yanıyor. Usta geri takmış oraya bi sigorta 7.5 değerinde.

kontağı açınca parklar otomatik devrede ve parklar için anahtarı çevirdiğimde de sadece voltaj ve parlaklıkta ufacık bir artış oluyor. Uzunlar için anahtara bir kez daha basıyorum uzunlarda sorun yok zaten. bu durum benim için sorun mu acaba sizce, bu şekilde kullanmaya devam etmeli miyim ?   

Fotoğrafta fan gibi görünen işaretin sigortası yoktu ben onu takmıştım. usta da şimdi onu geri takmış, o sigorta ne içindir acaba ? böyle kullanmanın zararı var mıdır ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 

[Resim: 1619773041061.jpg]
Tesisatla oynamışlar radyatör fan sigortası o ,sendekide muhtemelen şöyledir fanın artısını sigorta kutusundan değilde direkt akünün artı kutbundan almışlardır orası boş kalmıştır.Eğer o yuvaya sigorta takmayınca sorun yoksa takma ne olduğunu anlamak biraz zor kutunun içine bakılması gerek mesela.Bende kendi aracımda fanı direkt aküden besledim öylede tavsiye ediyorum çünkü kutularımızı en çok zorlayan iki aksam biri far diğeri fandır kutularda biraz narin malesef
Elektrik bilgim pek yok ama sigortayı bı deniycem. Eğer silecekler filan gitmezse sokerim o sigortayı. Ama bu şekilde kullanmak da sorun değilse zaten parkları hep açıyorum öyle bırakırım. Elektrikciye gösterebilsem dediğini anlatırım o halleder ama ona da 2 hafta gidilmez artık yasaklardan. Ama sonrasinda aklımda bı baksın ustalar da . Çok sağolasın yanıt için.