Tofas Team

Tam Versiyon: Rölantide titreme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2


Öncelikle tofaşa gönül vermiş tüm kardeslerime selamun aleykum
Aracım 1998 model dogan 1.6 slx i.e
Aracim orjinal 70 bin km de ve SAF BENZINLI tup yüzü gormedi. 
Aracima gozumden daha cok deger veriyorum ama basimda rolantide titreme sorunu var. Bunu gerek internetten gerek ustalardan fazlasiyla arastirdim.Ama her kafadan farkli bir ses cikti ve aracimi sanayi koselerinde sokturmeye kiyamadim.isinin ehli usta bulsam can kurban

USTALARIN DEDIKLERI 
1)silindir kapak contasi curumus
2)silindir kapagi curumus
3) subaplardan birinde veya daha fazlasinda kacirma problemi var
4) subap ayari bozuk
5)sekman kirik
6)eksantrik asinmis olabilir gibi bir cok sorun one surduler.

Lakin aracimin bugune kadar hic bir motor civatasina dokunulmadi ne subap ayari ne kapak contasi degisimi vs hic bir sey gormedi. Minimum isleri yani bujiler buji kablolari bobinler yag su triger  motor takozlari rot salincak gibi ufak islerini hep kendim yaptim.

internetten kompresyon cihazi alip silindir gozlerindeki basinclari olctum
 1.silindir 165bar
​​​​​​ 2.silindir​​​​​ 110 bar
 3.silindir 170 bar
 4.silindir 165 bar
bunlara bakarak 2.silindirde ya da gozde problem oldugunu varsayiyorum.1,3 ve 4.silindirlerin buji kablolarini cektigimde motorda aptallama (fazlaca sallanti) oluyor ama 2.silindirin buji kablosunu cektigimde motorda fark yani tepki olmuyor. Gidisinde zerre sorun yok 5 vites 190 200 her turlu yapiyor.
Ama bu sorunuma henuz daha tam bir teshis bulamadim  onerisi fikri olan varsa yardimlarinizi bekliyorum.
[Resim: FB-IMG-1615738349388.jpg]
kendinde söylemişsin zaten senin 2 ci gözde sorun var sekman kırık desek yağ yakar ikinci göz subapları ya takılı kalmış yada göz egzantirik yeme yapmış ucuzdan pahallıya doğru gitmen lazım önce bi subap ayarı yaptır yapan kişi sana söyler zaten egzantirik durumunu

2 ci göz subaplarda sıkıyo olabilir

testi sıcakken mi yaptın soğukken mi
Cevabını Kendin Vermişsin Zaten.

Ben 2016 da Yarım Motor Yaptırdım O Günden Beri Araba Benzinde s**ıntılı Çalışıyordu.Özellikle Marş ve Alt Devirlerde Araba İstemsiz Davranıyrdu.Bir Çok Sensör vs Değiştirdim Fakat Bu Sene Subap Ayarına Soktum Son Çarem Oydu 1.Piston Çok Sıkmış Kendini.1 Tane Bujiyide Araba Yakmıştı.

Yaptığım Şeyler Buji ve Kabloları Birde Subap Ayarı.Ondan Sonra Aracın Gaz Tepkisi Aynı Lpgdeki Gibi Oldu Yani Sorunsuz ve Rolanti Alt Devir vs Canlandı Gayet Stabil Şu An. 5 Yıldır BOşuna Uğraşmışım.

Araçta Lpg Olsaydı Muhtemelen Sorun Olmazdı Çünkü Lpgde Bu Tarz Piston Sıkma Gibi Şeyleri Anlayamıyorsun Gaz Ayarındanmıdır NEydendir Araç ANlaştırmıyor Subap Ayarının Bozuk Oldugunu.Bizim Araba Gazda Gayet Stabil Benzine Geçince Patatesti.


Motora Anahtar Vurmadı Diyorsun Ama Kaç Yaşinda Araç ve Contasından Subaplarına Kadar Bir Çok Parçanında Ömrü Var.Hele ki Antifiriz Kullanmıyorsan veya Şebeke Suyun Kireçli İse Zaten Direk Conta Monta Mefta.

Subap Ayarını Yaptır Araba Saat Gibi Çalışmaya Başlayacaktır Merak Etme  :ok
Silindir kapağı sökülecek kardeş 2.subap yanık muhtemelen
@kazım28   testi once soguk yaptim sonra sicak yaptim degerler arasinda en fazla 5 bar fark oluyor pek fark olmuyor usta.Yag eksiltme vs hic bir sey yok ustam


@DarkredBlue61 ustam antifriz devirdaim radyator hortumlar vs hepsini degistirdim. Ondan yana gönlüm rahat aldigim da da antifriz vardi aracta pas vs pek yoktu.once subap ayarlarina baktiralim o zaman


@Falcon417 ustam yani oncelikle subap ayariyla deneyelim olmazsa mecburen subaplari da oynayacagiz.
İlk Subap Ayarını Dene Eğer Subaplar Sıkıysa 150 200 Tlye Kurtarır Yoksa Subaplar Derseler O Zaman Kapak Sökülecek.Sökülmüşkende Pistona Kadar İn Hatta Sekman Kontrolude Yaptır Olmadı.Bir Daha 10 Yıl Kafan Rahat Olsun.
@DarkredBlue61 eyvallah ustam tesekkur ederim
Aynısı bende vardı zamanla ikinci piston çalışmayacak duruma gelebilir benim 1. Pistondu üst kapak açılacak büyük ihtimal sibop yanık olabilir. Sen iyi bir kapakçı bulmalısın. Ama sibop yanık gibi senin araçta.
@Vclas eyvallah ustam goruslerin icin tesekkur ederim
Bende Subap Ayarı Sıkmıştı Orjinal Motor ve Benzinle Biniyorsan Kolay Kolay Subaplara Birşey Olur Mu Bilmem Ama Subap Ayarına Baktır Bence. Genelde egzoz Kısımları Zamanla Sıkıyor ve Araç Gitmiyor Özellikle İe de Bela Herşeyi Yaptırıyor Arabaya Aptallaştırıyor
Sayfalar: 1 2