Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer hortumları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir kaloriferden su sesi geliyordu defalarca havasını almama rağmen ses kesilmedi. Diyorum ki acaba kalorifer hortumlarını yanlış mı taktım. Kalorifer peteğinde altta musluklu olan yerden mi su girişi olacak yoksa musluklu olan yer su çıkışı mı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Radyatör Kapaği?
Nasıl yani Smile
Yani Kapak Arızalı İse Yapabilir.Dolumu Boş Mu Kapak Abi? Devamlı Hava Yapıyorsa Sistem Ya Yanliş Bağlantı Vardır yada Bir Yerden Hava Alıyordur
@DarkredBlue61 Renault genleşme kabı takılı, kapalı devre çalışıyor ama orijinal durumdayken de aynı sesi yapıyordu.
@Şahan80 Genleşme Kabı Varsa O Zaman Detaylı İncelemek Gerek Sistemde Hava Var Demektir.Olmadı Boruları Tekrar Kontrol et Abi.Biizmknde Bağlantı Bu Şekilde:
@DarkredBlue61 merak ettiğim kalorifer peteğine giden su hortumu, termostattan çıkan su hortumu içerdeki kalorifer pateğinde musluğa mı bağlanıyor yoksa musluğun üst tarafındaki boruya mı bağlanıyor.

Yani sıcak suyun kalorifer peteğine ütten girip alttan çıkması mı gerkir yoksa alttan girip üstten mi çıkmalı
Sorun çözüldü arkadaşlar, 4 arabaya baktım hepsi aynı, kalorifer peteğinin alt tarafından su girişi olacak su üstten çıkacak yani termostatın ordan gelen hortum kalorifer musluğuna bağlanırsa ses kalmıyor ve şu an kalorifer deli gibi ısıtıyor Smile