Tofas Team

Tam Versiyon: Asperox hakkında Bilgi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Selamun Aleyküm Forum Üyeleri ,

Son Günlerde Herkesin Evinden Çok Arabasında Kullandığı asperox hakkında kısa bir bilgi vereceğim.Asperox'u arabada kullanmak mantıklımı sorusuna dilim döndüğü kadar cevap vermeye çalışacağım.

Asperox nedir ? 

Günlük Yaşantımızda Doğal olarak kirlenen veya kirlettiğimiz bütün ürünlerde kullanılan bir temizlik kimyasalı diyebiliriz kısaca peki bir kimyasal bütün maddeleri temizler mi ?  

Asperox un içeriği nedir ? 

Kısaca hepsi birbirinden daha ağır kimyasal arkadaşlar limon kokması sizi yanıltmasın.Merak eden arkadaşlar için parantez içinde detaylı bilgi verdim.

(%5 Noniyonik Aktif Madde, Katyonik Aktif Madde, Amfoterik Aktif Madde, Metilglisindiasetik Asit Sodyum Tuzu. Ayrıca parfüm (limonen) ve boya içerir.)


Asperox'u araçlarımızda Kullanmalımıyız ?

Gelelim yazımızın asıl amacına, asperox'un içeriğindeki maddeleri tek tek araştırdım şimdi madde madde nerde kullanmalıyız sorusuna cevap vereceğim.

Aracımın koltuk , tavan , taban kapı ve plastik aksamında  Kullanabilir miyim ? 

Koltuklara orta basınçta silerek uygulanabilir ancak sildikten sonra halı yıkama makinası vb. bir çekiciyle çekmeniz gerekmekte çünkü içindeki aktif maddeler(Noniyonik,katyonik,amfoterik) zamanla süngeri çürüterek kötü koku ve döşemenin bozulmasına sebep olacaktır. kapı döşemelerine çok sıkmadan hafifçe silerek temizleyebilir kuru bir bezle üstündeki ıslaklığı alabilirsiniz.Tavan döşemesine ise eğer eskimemiş sadece kirliyse rahatlıkla uygulayın ve tabiki kuru bezle silin eğer eskimiş ve pamukçuk olmuşsa orda tercih size kalmış.(kendi aracımdaki biraz pamukçuk olmuştu cesaret etmedim).Taban halısında ise şöyle bir sıkıntı var arkadaşlar mecburen bol sıkcaksınız ve istediğiniz kadar silsenizde taban halısında nemlilik kalacak ve bu nemli halı, taban sacını çürütebilir o yüzden taban halısındaki kullanıma önerim   taban halısını söküp halı yıkamacıda yıkatmanız.

Kaporta ve jant aksamında kullanmalı mıyım ?

Tabi ki hayır ilk kullanımlarda canlı gösterse de  gün geçtikçe vernik maddesinin kattığı canlılığı aracınızdan söküp atar Kullanmayınız.

Motor Dairesinde Kullanmalı mıyım ? 

Şimdi gelelim aracımızın kalbi motora  be kardeşim bu motor bu kadar yağdan tozdan kirlenirken sen neredeydin  düşün
şimdi öncelikle hava filtre kazanına uygulamanızı önermem bir süre sonra(düzenli kullanımda) beyaz leke bırakabilir, olabildiğince kablolara buji ve distribütör e sıkmamaya özen göstermek  lazım onun dışında çok ıslatmadan temizleyebilirsiniz ancak bir şişeyi anında sıkmanızı önermem bölüm bölüm sıkın hatta motoru zihninizde 3 parçaya ayırın öyle yapın , böylelikle yanılma payınız azalır.

Genel Yorum :

Ben bu ürünü sadece merak ettiğim için kullandım ev hanımı olsaydım severdim ancak aracımda kullanır mıyım açıkçası benim gibi aracınız konusunda pimpirikli biriyseniz kullanmayabilirsiniz ama şişe güzel gerçekten Smile Şahsi kanaatimce kumaşlarda kullanılabilir ancak kaporta ve jant bölümünde daha profesyonel markalara yönelmeniz gerekiyor şunu unutmayın bu ürün çok kimyasal içeriyor kimse kumaşı eskitmeyeceğinin motor kablolarını aşındırmayacağının garantisini veremez içindeki kimyasallar çok aktif ve etkili sizde araştırabilirsiniz.

Gereğinden fazla uzun bir yazı oldu ancak olabildiğince ayrıntı vermeye çalıştım imla ve kelime hataları olmuş olabilir  iyi Forumlar.
paylaşım için teşekkürler. son zamanlar da yoğun bir şekilde arıza yapan araçlar anlatılırken asperox ile yıkadım cümlesi kullanılıyor motora zararı var bana göre.
@Actualspyy Teşekkür ederim.Bu kadar çok kimyasal içeren ürün kullanmak bana da pek mantıklı gelmiyor.
Ocak, aspiratör, fayans, fırın temizlemek için ideal ürün, aracımın hiç bir noktssında kullanmam ben, araç için ph dengeli bir çok ürün var riske almaya değmez.
Güzel yazı olmuş, sitemizde bazı fanatikleri vardı anlatamamıştım Smile
@mirafiori131 gerçek zararı yada faydası uzun süre düzenli kullanımda görülür diye tahmin ediyorum abi değerli yorumun için teşekkür ederim.
@VolkanGürsoy Tabiki uzun vade görülür Asperox gibi. Ama bunun görülceğini önceden tahmin etmek en önemlisi. Asperoxta bu grupta içindeki ağır aşındırıcı kimyasallar var en başından beridir söylüyorum zarar verir kullanmayın diye Smile
@mirafiori131 aynen öyle abi  :ok o zaman uzman markalar boşuna üretiyor kapatsınlar  Big Grin
Ben kullanmıyorum ama emek verip hazırladığın için tşk ederim eline sağlık
@Konsoloss61 Teşekkür ederim.
Ben motoru asperoxla yıkadım ter temiz oldu motor.
Sayfalar: 1 2 3