Tofas Team

Tam Versiyon: El İle Pasta Tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar sahin aracında bolca kılcal cizik mevcut bunun için elimle yapabileceğim pasta onerileriniz varımdır?
Bende de kılcal fırça çizikleri var takip edeyim konuyu ben de  hihihi  Komple boyalı aracım pasta zararı olur mu el ile yapınca? Boya atması yanık vs?
(14.03.2021, 18:08)Egemen048 yazdı: [ -> ]Bende de kılcal fırça çizikleri var takip edeyim konuyu ben de  hihihi  Komple boyalı aracım pasta zararı olur mu el ile yapınca? Boya atması yanık vs?

olmaz ancak merdiven altı ürünler alırsan herşeye zararı var arda abi görünce yazar hangilerini kullanacağınızı.
Fırça çiziklerini elle pasta yaparak alamazsın onun yerine çbs belco gibi silikon içeren cilalardan uygularsan çizikleri doldurur bi süre idare eder
@loaders  Maalesef çizik gidermek el ile mümkün değil sadece wax ile parlatabilirsiniz. Polisaj elle yapılması mümkün değildir.

@Egemen048  El ile uygulama yapılmaz yukarda belirttiğim gibi makina ile yapılabilir. Mahalle arası Oto kuaför, berber, şok fiyat  199 tl full+full+full  boya cila wax bilmem ne olan yerlere  yaptrımadığın sürece hiç bir problem olmaz. Hatta Franchise sistemi olan marka(!) diye bilinen yerlerden bile uzak durmak gerek. Butik yerleri tercih etmeniz lazım. Bir aracın uygulama süresi min. 2 gün olmalı 3 saaate 5 saate 1 güne teslim ederim diyen yerlerdende uzak durmak lazım.
Gelelim sorunun esas cevabına uygun malzeme uygun ekipman kullandığın sürece ve bilinçli ellerde olduğu sürece hiç bir problem olmaz... @rantez22 Muhammed in yorumunda ek olarak Smile

@eaydin42  Çbs esklilerde kalmış bir ürün, bir çok yeni ve bol ürün mevcut yani dolgu dediğin gibi geçici çözüm.

Kısaca polisaj nasıl olmalı hangi ürünler temin etmeliyiz bahsedeyim. Uygun fiyatlı rotary bir makine başlangıç için ideal dir. Sert- orta sert- Yumuşak 125 mm ped gerekli (Uygun fiyatlılar mevcut iş görür). Kalın çizik - ince çizik - hareler için 3 adet farklı pasta almanız gerekli (uygun fiyatlı bölünmüş var), koruma ve parlaklık ve koruma için wax gerekli bir çok çesit var, seramikte uygulayabilirsin uygun fiyatlılar var. 1 adet kil (internette uygun fiyatlı mevcut iş görür) Bol mikor fiber bez (bim inki gayet iş görüyor) İpa gerekli (El dezenfekte alkolüde ide iş görür) Mümkünse demir tozu sökücü.
2 adet kovası Grid guart lı olması önemli (Grid guart pislikleri filtre eden bir aparat google yazınca ne olduğunu göreceksiniz detay bilgi aşağıda vereceğim.) Yıkama eldiveni, Ph notr şampuan (internette satına Gojo marka iş görür)

Önerileri min. bütçe ile göre göz önünde bulundurarak yazdım bütçe varsa daha iyileri mevcut.
Öncelikle doğru yıkama nasıl yapılmalı hiç anlatmıyorum videomu izlemeni tavsiye ediyorum;

Uygulama sonrası her yıkama bu şekilde olmalı benzin istasyonu, mahalle arası gibi yıkamalardan uzak duruyoruz.

Polisaj aşamasına gelirsek,
Ön yıkama ile çift kova yıkama arasında, aracın tüm yüzeyine demir tozu spreyi sıkıyorum ve kızarmasını bekliyoruz. Daha sonra güzelce su ile arındırıyoruz.
Yıkama sonrası sprey başlıklı bir şişeye bir miktar bebek şampuanı ve su ekleyerek, kil uygulaması yapıyoruz. (youtube üzerinde bir çok video mevcut bakabilirsin)
Sonrasında bir perde su geçip aracı kuruluyoruz. Sonrasında aracı güzelce ipa ile siliyoruz. Aracımız artık  polisaja hazır. Aracın yılların boya yorugunluğu ve bol çizik olduğunu düşünerek
1. aşama kalın pasta ve sert sünger uygulaması ile kalın çizikler alınır
2. aşama orta pasta ile orta sünger ile ince çizikler alınır
3. aşama hare giderici ile ilk 2 aşamada oluşan hareler alınır.
ve araç detaylıca yıkanır.
Son aşamada hangi koruma türüne karar verdiyseniz o uygulanır.
@mirafiori131 Çok teşekkür ederim yorum için 250 tlye yapıyorlar burda 2-3 saatte teslim ama güvenememiştim nedense pasta cilaya Smile baya bilgilendirici bir yorum olmuş Smile)
(15.03.2021, 11:39)Egemen048 yazdı: [ -> ]@mirafiori131 Çok teşekkür ederim yorum için 250 tlye yapıyorlar burda 2-3 saatte teslim ama güvenememiştim nedense pasta cilaya Smile baya bilgilendirici bir yorum olmuş Smile)

2-3 saate yapılan işe güvenme 👍 bende yaptırdım benim yaptığımın aynısını yaptı
@Egemen048 Bu işin hakkı min. 1200-1300 tldir. Doğru uygulamada zaten kullanılan malzemeler 500-600 tl tutar...
@rantez22 kime yaptırdın ? Edirne de yakın bir arkadaşımın yıkaması var Big Grin
(15.03.2021, 12:02)mirafiori131 yazdı: [ -> ]@Egemen048 Bu işin hakkı min. 1200-1300 tldir. Doğru uygulamada zaten kullanılan malzemeler 500-600 tl tutar...
@rantez22 kime yaptırdın ? Edirne de yakın bir arkadaşımın yıkaması var Big Grin

YOK abi ucuza 😂 ama dediğin gibi bir kaportacı abim var 500 TL alıyor ancak araç bir gün onda kalıyor kalın çizik vs varsa iki gün tabi bu 500 TL dört sene önce idi suan ne kadar alı rbilmiyorum hangi yıkama acaba? 🤔 Hakkıyla yapıyorsa ona giderim 👍
Sayfalar: 1 2