Tofas Team

Tam Versiyon: Kapı Menteşesi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, arkadaşım aracının kapı menteşesinde 2 tane sac var altında fakat diğer kapıda 1 adet sac var. Expertiz raporuna göre değişen yok kapıda. Sizce bu fark neden olur?
[Resim: ECCBCAFE-F011-4422-8328-963-E2-C68-A697.jpg]
Aracın İçerisinde Boşluk Durumları Ne Peki? Sanki Direk İçe Mi Girmiş Biraz. Değişen Olmayabilir Fakat  İşlem Vardır Belki.
Kapıda çok çok dikkatli bakınca çamurluğun o taraftan azcık içeride duruyor ve yine aynı tarafın ön kapı sacı değişik
Değişik Derken Diş Taraftan Mı Şaç Değilmiş? Tofaşla O Kadar Uğraşan Kaportacı Varmıymış Öyle? Bence Ön Koltukları Eşit Şekilde Yatır Orta Direklere Doğru ve 2 Koltuk İle Direk Arasındakı Mesafeyi Değerlendirirsen Çıkar Ortaya Direk Birşey Varmı Yokmu Diye.Eğer Dediğin Gibi İçerdeyse Belki Kaza Yapıp Değişmeden Çekerek Geri Getirmeye Çalışmışlardır.
Dış sac değişik aynen direklerde bi sıkıntı yok ama dediğiniz işlemi deneyim
@kutalmis12  Kapı Fitilinide Söküp Direği Baştan Aşa İnceler Misin? Özellikle Punta vs Ne Durumda Onlarda Önemli.

Evde Şu Buz Dolabina Yapıştırılan Reklamlı Mıknatıslı Zımbırtılarda Varsa Onu Al ve Direğin Yer Yerine Yapıştırmayı Dene.Örnek Veriyorum Bir Noktada Yapışıyor Diğer Noktalarda Yapışmıyorsa Macun Olabilir O Yerlerde.

Direk İçinede Fenerle Bakabilirsin En Net Oradan Anlaşılır:




Tofaşta Şaç Değişiminide Ek Yerlerine Bakarak Belki Anlayabilirsin.Normalde Direk Kapıyı Değiştirirler Çünkü 4 Kapı 500 1000 TL Arası Birşey.Adam O Saçı Alacak Kaynatacak Bilmem Ne Aynı Hesaba Gelir O Yüzden Çoğu Uğraşmıyor Bile.Eğer Şaç Eklenmişse Cam Diblerine Bak Oralara Meges Filan Sürmüşlerse Ondanda Anlaşılır. Hatta Kapı İçi Yani Fotosunu Çektiğin Kısımın Kenarlarına Bakmak Gerek Meges Ne Durumda Sert Mi Yumuşak MI Diye 


Aracın Altına Filan Bak Ek Kaynak vs Varmı Diyeceğimde Çürüyor Oradan Pek Anlaşılmayabilir.
Cevabı biliyorum. Kesin bilgidir;
Tofaş fabrikasyon parçadır bu pullar. Kapının kasmasini engellemek için takılır. Böylece kapı daha rahat kapanır. Alt üst menteşe olarak birinde 2 adet birinde 1 adet olur. Sağ sol kapıda pul adeti farklılık gösterebilir. Kafaya takılacak bir durum değil :ok