Tofas Team

Tam Versiyon: Çürük ve kaporta işlemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Cümleten Selamun aleyküm. 92 doğan sl aracım var muayenesi bitti muayene sokacam alt tarafta bi kaç yerde çürük var. Önerebileceğiniz bir işinin ehli düzgün yapan usta varmıdır yardımcı olabilir misiniz ufak tefek de kaporta işlemi var. Yer Ankara.
@"pisyanci" @DarkredBlue61
Şaşmazda Ünal Otoya Yaptırmıştım 5 Yıl Önce.Parça Parça Şaç Monte Etti Vida İle ve Daha Yeni Yeni Tekrar Çürüme Yaptı.Komple Değişim Yapar Mı Bilmiyorum Ama Adresi:
Şaşmaz 1812.Sokak (1813 ve 1811.Sokak Arasında)

Kaporta İçin Yer Var Ama Biraz Pahalı Yapıyor Çürüklerede Bakmıyor O Yüzden Hiç Vermeyeyim Adresini Big Grin 

Fiyat Alırsan Banada Bilgi Verir Misin Taban İçin?
ivedik ünlü oto karşısında yıldırım oto var erbil usta'ya bir danış resim felan olmadığı için net yorum yapamayacağım.
(28.02.2021, 18:44)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Şaşmazda Ünal Otoya Yaptırmıştım 5 Yıl Önce.Parça Parça Şaç Monte Etti Vida İle ve Daha Yeni Yeni Tekrar Çürüme Yaptı.Komple Değişim Yapar Mı Bilmiyorum Ama Adresi:
Şaşmaz 1812.Sokak (1813 ve 1811.Sokak Arasında)

Kaporta İçin Yer Var Ama Biraz Pahalı Yapıyor Çürüklerede Bakmıyor O Yüzden Hiç Vermeyeyim Adresini Big Grin 

Fiyat Alırsan Banada Bilgi Verir Misin Taban İçin?

Usta 5 yıl önce yapılan işlem çürüğü temizleyip sac koyup vida mı attı? Yani sacı kaynatmadı?
@DarkredBlue61
Hakkaten yaa öyle taban mi yapılır vida midayla?
@d8392 @erdem2680 

O Zaman Söyle Anlatayım. Sanırım 2016 dı Filandı O Zaman İvedikte Muayaneye Soktuk Aracı.Bizim Ankara İvedik Dedin Mi Sıfır Araba Bile Girse Kalabilir Öyle Bir Yer Yani Orası Big Grin Hatta Bazılarının Tabana Tornavida Sapladığı bile Rivayet Edilir En Ufak Ayrıntısına Kadar Araç İnceleniyor Orada.Neyse Muayaneye Girdik Aracın Sağ ve Sol Alt Karasörde Çürük Var Diye Bıraktılar.Çürük Dediğiniz Bizim Araba Biraz Daha Genç Ama Karadenizin Genel Arabası Normaldür Çürür Burada Yaz Ayı Bile Olsa  Haftanın 7 Günü Yağmur Yağabilir.Rütübette Olunca İster İstemez Araç Çürüyor.Hatta Bundan 6 7 Yıl Önceleri araç Trabzonda Kışın Yatıyordu Ankaraya Getirmiyorduk İhtiyaç Olmuyordu Diye.

Neyse Durum Böyle İken Çürüklerde Küçük Olduğu İçin Kaportacıya Getirdik Aracı İsterseniz Altına Şaç Kesip Tuttursunlar Öyle Geçersiniz Dediler Muayaneden.O Zamanda Ünal Oto Diye Çürük Yapan Bir Yer Vardı Aracı Oraya Getirdik Çürük Yerler Kapatacak Şekilde Şaç Vidaladı ve Üstüne Daha Doğrusu Komple Aracın Altına Zift Attı ve O Şekilde Muayanedende Geçtik.O Zaman 100 Tlye Yapmıştı. Hatta Benden Önce 99 Mu 2000 Mi Ne Bir Tane Transporterda Alt Çürüklerini Benzer Şekilde Yaptırmıştı.Sanırım Taban Kalitesi Onlardada İçler Açısıydı.Fakat Son 1 Yıldır Geri Bazı Yerler Çürümeye Başladı.Geçen Sene Çürükler İle Muayanede Trabzonda Geçtim Çünkü Detaylı Bakmıyorlar Araçlara Ankarada Olsam Geçmezdi Ama.

Anlayacağiniz Aracın Tabanını Yaptıracağimda Bakalım Ne Zaman Hatta Komple Boyaya Vermeye Niyetim Var Çünkü Bizim Burda Yayla Yolu Ivır Zıvırlarda Kaportaya Dal Filan Temas Ediyor Boydan Boya Çiziyor.Ankaraya Gidiyorum Her Gün Birisi Gelip Bir Yerine Vuruyor Bir Çizik Atıyor Gidiyor Araca.O Yüzen Bakalım Kaportadada Çürük İşleri Var.Ön Sol Sasede İçlerden Filan Çürümeye Başladı Komple Elden Geçmesi Gerek Artık Aracın Yoksa Bir Yeri Kesilecek İş İşten Geçecek.

@"pisyanci" Önceden İş Yaptırdın MI ona? İşçiliği Fİlan Nasıl
@DarkredBlue61  anladım iyiymiş valla peki son soru akıllı vidaları aracın içinden mi attı dışından mı yani altından içine doğru mu attı  Big Grin benim için önemli bir detay kusura bakma Big Grin
@DarkredBlue61 hiç sorma nekadar özene bezene baksakta çürüyor karadenizde  Big Grin

@d8392 dışarıdan içeriye basılır genelde
@DarkredBlue61 Bak şimdi sende çürükleri gizlemiş adam. üzerine zift atmış. böylece muayene istasyonundan kusuru saklamış. ve sadece tasıyıcı karosere bu işlemi uygulamış. :ok
sana soru soran arkadaş ise tabana sac kesip vida ile tutturmayı düşünüyor.
yorum yaparken bu durumu göz önünde bulundur. adam yanlış yönleniyor.
akıllı vida mida ile çürük tamiri mi yapılır Exclamation

madem taban çürükleri yaptıracaksın, o halde bu sefer taban sacını al, götür adama vida ile üzerine oturt aynen
hatta adama gerek yok. şarjlı matkap ile kendin yapabilirsin hihihi kaynak yapmaya gerek yok zaten.
çürük tamiratının sac ve vida yapılabildiğini düşünüyorsan senin arabayı böyle yaptır :ok

@d8392 sen eski taban sacını kesip yeni taban sacını akıllı vidayla tutturacaksın. peki bu akıllı vidalar gevşer, esnemeden dolayı yuvası büyürse ne olacak?
Arabanın mukavemeti azalır Allah korusun bir kazada ortadan ikiye ayrılan Tofaşlar gibi olur.

arkadaşlar son kez söylüyorum; bu araçlar fabrikada neden kaynak ile birleştiriliyor?
vida ile birleştirselerdi ya. bizde gardolap gibi söker eve koyardık arabayı hihihi
Sayfalar: 1 2 3