Tofas Team

Tam Versiyon: Taban ve marşpiyel sacı değişim hakkında yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
@Rizeli53 50 Km Uzaktayım Ha Deyince Gelemiyorum Big Grin
15 gunluk cirakligim var kaportacida birde 2014den beri forumda ciraklik yapiyorum 🙄
@DarkredBlue61 50 bişe değil trabzonun neresi  Smile
@Rizeli53 Of Şurda 400 500 Metre Ötem Rize Big Grin
@DarkredBlue61 bende iyidereliyim Smile
Konuya pek hakim olamasam da önerebileceğim tek şey eğer çürük yoksa birleşim yerlerinden değil kenarlarından parça değişimi yapmanız. Birleşim yerlerindeki kaynak her türlü belli olur. Fakat orjinal puntaların 3 4 cm kenarından kesildiğinde kaynak izleri törpülenip macun ve boya ile kapatılır tertemiz olur.


[Resim: 2021-03-02-22-35-57.jpg]
(02.03.2021, 20:58)saamet yazdı: [ -> ]15 gunluk cirakligim var kaportacida birde 2014den beri forumda ciraklik yapiyorum 🙄

Kendi kendine mesleği öğrenmişsin 🙂
@Rizeli53 O Zaman Yakınsın Bana Merkezdemi Köydemi?
Merhabalar konuyla bilgili insanlar gelmiş hoşgelmiş Smile Öncelikle @erdem2680  evet ben kaportacı değilim kendi imkanlarımla yapmaya çalışıyorum. Oksijen kaynağım olsa güzel olurdu fakat öyle bir tesisatım yok akıllı vida atıp geçeceğim tabi önce çürük kesip çıkarıp ona göre parça ayarlayacağım. Eke bir fotoğraf ekliyorum şimdi abiler bu fotoğrafta işaretlediğim yerin ismini bilmiyorum orta alt direk diyelim. Bu orta alt direğin ön tarafının uç kısımları korozyon başlamış fakat sanırım içi temiz gibi . Ben yalıtım malzemesini kazıyınca rengi falan yerinde gördüm altındaki sacın durumu hakkında bir fikir verir mi acaba bize? Çürük ön taraftan ortaya kadar geliyor acaba tam onun altında var mıdır nasıl tespit edebilirim @saamet  ? Hadi diyelim var o parça kaynaklı bir parça sanırım onu nasıl kaldırabilirim? Şuanki düşüncem önden ortaya kadar bir sac alıştırmak ve ortadan arka tarafta köşede olan çürük için de ayrı bir sac alıştırmak. Fikirlerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum herzaman teşekkürler.
[Resim: Whats-App-Image-2021-03-03-at-17-17-29.jpg]

Ayrıca koltuk kızak saclarını nasıl ayırabilirim tabandan o konuda da fikir alabilirim.
Resmi inceledim. 5-10 cm2 ufak tefek çürükler olsaydi, yama sac kaynak ile bu işi Sen yaparsın diyebilirdim. Fakat çok büyük çürümüş. Nerdeyse taban tepsi sacı gitmiş. Bunu senin yapman mümkün değil. Kaynak makinesi yok diyorsun. Vidayla felan olmaz. Koltuk kızak sacını vida ile takarsan anı frende orda oturan kişi ön cama fırlar. Veya geriye yatar. Vidalar yerinden çıkar. Kaynak olması gerekiyor.
Üzgünüm yardımcı olamıyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4