Tofas Team

Tam Versiyon: Rölantide duramama ve devir dalgalanması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracım 131 motor, 32ADF olacak adi, garaktersiz karbüratör var üzerinde  Smile
Benzinde iken 1500-2000 rpm de iken bile 500rpm aşağı 500 rpm yukarı, düşe çıka dalgalanarak çalışıyor. zaten 1500 devirden aşağı inerse stop ediyor.
Ve karbüratöre ayar yapmaya çalışıyorum ama kesinlikle ayar tutmuyor.
şimdi muhtemelen biryerde hava kaçağı olduğunu düşüneceksiniz ama manifoldu ve contasını yeni taktım, manifoldun üzerindeki hava alabilecek her yeri silikon ile kapattım, ve hatta belki westinghouse diyaframı deliktir diye westinghouse'ı komple revize ettim, manifolddan westinghouse'a giden borunun vakum kaçırıp kaçırmadığını test ettim, kaçak görünmüyor.
akla gelen ikinci ihtimal karbüratörün kirlenmiş veya kanallarının tıkanık olabileceği.
ancak o da değil, 
arabayı aldığımdan beri toplam 1 kez çıkma karbüratör aldım ve 4-5 kez karbüratör revize ettim,
hatta bu cumartesi pazarı karbüratöre bakım yaparak ve araca ayar tutturmaya çalışarak harcadım ama malesef aynı bakımdan önceki gibi.
akla gelen üçüncü ihtimal de supap ayarı, ancak o da geçen hafta yapıldı.


Başka nerede sorun olabilir?
Sizce benim karbüratör bitik mi?
Veya bunun başka bir sebebi var mı?
Lpgde de mi aynı şeyi yapıyor ?
Çıkma karbüratör almamış olsan kelebek milinde boşluk vardır diyecektim şu pozisyonda distribütörde de sıkıntı olabilir diyeceğim
(21.02.2021, 21:10)Falcon417 yazdı: [ -> ]Lpgde de mi aynı şeyi yapıyor ?
Çıkma karbüratör almamış olsan kelebek milinde boşluk vardır diyecektim şu pozisyonda distribütörde de sıkıntı olabilir diyeceğim

Yok lpg de sağlıklı çalışıyor herhangi bir problem yok.
distribütörün de bakımını birkaç ay önce yapmıştım, bu gün de kapağını ve tevzi makarasını temizleyip geri taktım. geçen hafta da krank kasnağının çentiğini eksantrik kapağının üstündeki en kısa çizgiye getirerek avansı ayarlamıştım.
He bu arada kelebek mili demişken, 2. kelebeğin çok hafif bir boşluğu var, muhtemelen zaman içinde aşınmıştır yuvası, o boşluk rölantiyi bozmaya yeter demi?
Kusura bakma mustafa abi başını ağrıttım gece gece, çok teşekkür ediyorum.
Hayırlısıyla, yarın bir daha karbüratörü söküp test etmek için ikinci kelebeğin her tarafını tıkayıp geri takıp çalıştırayım bakalım yapacak mı aynı şeyi.
O zaman sorun karbüratörde kelebek milinden hava alma olayı vardı benim başıma gelmedi hiç ama forumda yaşayanlar olmuştu oring contası varmış oranın sökünce bakarsın