Tofas Team

Tam Versiyon: Seyir halindede ara ara anlık tekleme yapıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyigeceler arkadaşlar. Benim araç üst kapak contası buji buji kablosu tevzi makarası distribütör kapağı elektronik ateşleme modülü değişti ama rolantide ve seyir halindede ara ara anlık tekleme yapıyor. Çözümünü ustalar bulamadılar. Benzin ve tüptede aynı.aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa yardımcı olursa sevimirim
Motor soğukken marş yaptığınız anlık durup birden çalışma gibi durum varmı
Yok usta öyle bişey. Çalışmasında hiç bir sorun yok

Rölantideyken içinde otururken anlık yapıyor yani 1 saniye sürmüyor bile. Bazen ısınmaya yakın yapıyor bazende soğukken yapıyor ısınınca kesiyor.
İki yakıtta da yapıyorsa avans ayarında problem var gibi. anlık teklemeleri genelde avans fazla açıkken yapar. Eksantrik milinde aşınma veya subap ayarında problem yok ise.
Eyvallah usta dediğingibi olabilir eksantrik mili olabilir kaç defa sübap ayarı yaptılarsa hep sübap sesi geliyor. Ondan dolayı sübap ayarı tutmamazlık yaparmı

Bide şu var usta hani tevzi makarası diyotlu olanlar varya o diyotu patlatıyor 2 defa yaptı bende diyotsuz tevzi makarası taktım. %50 azaldı gibi ama yine var. Yakıt bile fazla
Subap ayarı tutmuyorsa maalesef eksantrik milinin çeneleri aşınmıştır. Düz motor ise değiştirmek için motor aşağıya alınıyor. Slx tip ateşlemeye çevirme imkanın varsa çevirmeni tavsiye ederim. Patlatmanın sebebi ateşleme bobininden, avans ayarından olabilir. Avans ayarını avans tabancasıyla yaptırmanız gerekli. Maalesef elle tutturmak zor.
Aynen usta düz motor ama slx distribütörüne dönüyormu bilmiyorum. Bi arkadaşta vardı denedi diş farkı çıktı uyduramadı. Öyle kaldı. İlgin için teşekkürler usta eyvallah sagolasın.
14 diş yatık kafa distribütör takıyorsun slx distribütör 15 diştir olmaz zaten
bu sorun ateşlemeden, sübap ayarlarından ve sübapların durumundan da yapar. öncelikle külbütör mekanizmasında horozların ağzı düzgün mü ona bakılmalı güzel bir ayar çekilip hala devam ediyorsa sübapların kendinden dolayı da olabilir( çökmüştür, yanmıştır vs vs)