Tofas Team

Tam Versiyon: Sabah ilk mars
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim.Bende 98 1.4 şahin var sabahları ilk mars zor alıyor ama çalışınca yarim marsta alıyor.Neden ilk marsta zor alıyor.Neyi değişmem gerek ne yapmam lazım.Yapmadigim şey kalmadı illallah ettirdi beni.Sokakta başka tofas var onun aracı hemen çalışıyor sabahları ama bende çalışmıyor acaba sıkıntı nedir?(Avans ayarı sibob ayari buji buji kabloları gaz ayarı Karbüratör ayarı hep yapıldı değiştirildi.)
Akşamdan aracı benzinde bırakıp sabah marş yapmayı denediniz mi yine aynı şekilde mi oluyo 
@emregulhan34
Soğukken Marş dinamosu yavaş döndüğü için hemen almıyor. Bu yüzden sıcakken problem olmuyor.
Marşı söküp dinamo tamircisine (oto elektrikci değil) verebilirsin. Yeni kömür ve punto kaynak yapılır. Kollektöre zımpara veya freze yapar. Akü de iyiyse sabahları hızlı döner.
İlk marşta almama diğer sebep kaput içindeki kesiciler gaz göndermiyor olabilir. Hatta röle benzin bile göndermeyebilir. Akşam benzinde bıraktığın araba sabah çalışmıyorsa, benzin kesici röle deki vanayı "on" konumuna getir. Problem olmaması lazım. Sonra "off" konuma getir. Düğmeyi ortaya al. Bir dk. sonra LPG ye al. Gazi kökle. :ok

Unutmadan; marş kömürlerin oto elektrikciler lehim yapıyor, lehimler bir yıl sonra çatlıyor. Akım tam iletilemedigi için marş yavaş dönüyor. Normalde punto kaynak yapılması gerekiyor. Ama bizi kazıklıyolar.
@beybozkurt55 evet aynı şekilde oluyor ustam