Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş radyatör temizliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar cümleten selamın aleyküm aracımda radyatör temizliği yapmak istiyorum komple boşaltıp sonrasındada antifriz koyucam ama çatlama falan yaparmı ondan tedirginim biraz ama şu andada paslı radyatörün içi yardımcı olabilir misiniz ?
olabildiğince paslı suyu bitirtmeye çalışın, bunun içinde suyu komple boşaltıp temiz su doldurup bir iki gün kullanıp tekrar boşaltmak en iyi yoludur. bu işlemi temiz su gelene kadar yapabilirsiniz. antifiriz konusunda ise yeşil veya mavi kullanmalısınız kırmızı asla kullanmayın. ve daha öncesinden antifiriz kullanılmadığı için sızıntı yapar mı yapmaz mı bilemeyiz ama devirdaim diplerinden hortum girişlerinden sızıntılar yapma ihtimali yüksektir
Suyu Boşalt Alt Hortumdan.Sonra Yeni Su Ekle 20 30 Km Yol Yap Geri Boşalt. Bu İşlemleri 2 3 Kere Yap En Sonunda Antifirizi Ekleyip Özellikle Hararet ve Kalorifer Peteğine Dikkat Etmende Fayda Var. Patlarsa Oralar Belli Eder Motor İçide Önemli Su Eksiltme vs lere Dikkat Et.Biraz Geç KAldın Eğer Donsaydı Çok Daha Fazla apra Verirdin
Antifriz için marka ne tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar.
@erkan_ibrahim shell mavi antifirz öneririm. daha önce kullanılmamış ve radyatörde temizlik yaptıysan 1 lt koy 1 hafta kullan tekrar komple sistemdeki suyu boşalt 1lt daha koy böyle böyle 3 hafta veya 1 ay kullan sistem iyice temizlenip antifirize alıştıktan sonra komple saf su ile 3 lt koyabilirsin bu arada yedek su deposunu da kirden çamurdan temizlemeyi ihmal etmeyin.
Bilgi ve tavsiye için teşekkürler. Radyatör tamirini yaptırdım lakin çok az bi kaçak kalmış. Yarın radyatörcüye bi daha gidecem kaçağı halletsin orda 1 lt koyacam. İyiki tamirden sonra koyalım şimdi dedi koymadım yoksa antifriz delmiş diyecekti. Ama radyatörde tavsiyem tamir parasını ve bakır radyatörün hurdasını sattınmı yaklaşık 1 alimünyum radytör yapıyor yenisini alıp takmak en mantıklısı. Aynı arıza için tamircilere 3 defa gitmekten usanıyor insan.