Tofas Team

Tam Versiyon: Acil Yardımmmm
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
herkese selamlar aracımın 4lü manifoltu açık halde bi müddet zorladım sonrası felakete dönüştü 1 kaç kilometre sonra patırtamaya gaz yememeye başladı bi şekilde eve kadar gittim. sabah oldunda arabayı çalıştırdım fakat nafile aynı sorun patırtama gaz yemiyor gitmiyor araba bujileri söktüm yağlanmıştı silip geri taktım o şekilde ustaya gittim durumu anlattım yeni buji aldırdı taktı bujiler gene yağlandı. motor inecek dedi şok oldum üst kapağı söktü conta yanık dedi kapakcı kapak sağlam dedi ama horozların 2 tanesi kırılmıştı usta bloğu açmadan sekman piston kırık dedi rektefe olacak dedi bana inandırıcı gelmedi 1000 lira masrafın çıkar dedi kapağı söktüktemn sonraki görüntü pistonun 2 si sapa sağlam diğer 2 si yağlıydı araba şuan parkta kilitli duruyor neyapıyımm arkadaşlar bana akıl verin..
saglam bir usta bul ona göster bana biraz yabancı konu ama conta olabilir
Segman kıran arabada patırtılı çalışır gaz yemez ondanda bujileri yağlar bujilerde yağlanınca ateşlemeyi keser.Ustanın dediği doğru görünüyor o yağlı iki pistonu sökün zaten ne olduğu orataaya çıkacaktır.
bir kaç ustaya göster sonra kararını ver.her ustanın görüşü ve kandırma biçimi farklıdır. (ustan yalan söylüyorda demıyorum)
4lü manifoldu açık halde derken ben orasını anlamadım. 4lü manifoldu hepimiz kullanıyoruz sıkıştırıyoruz bi sorun çıkmıyor açık derken ne demek istedn
vanalı egzos açık halde demek istemiş sanırım.
manifolttn dolayı böyle sorun olacagını sanmıyorum çogu tofaşta var 4lü manifolt ve sıkıntı olmuyor bnce sizin horozlarda ve sekmanda bişiler vardı sizde sıkıstırınca attı kırıldı . bence bi kaç ustaya daha sorun derim. aracındaki soruna aynı deselerde fiyat ve işçilik farkından dolayı diyorum.
o iki yağlı piston varya yağ sekmanlarını kırmış olmalı ki odan yağlama yapıyor tüm pistonlarında çıkarılıp bakılması lazım belki bir takım sekmanla biter iş
arkadaşlar başka bi ustaya durumu doğru bi şekilde anlattım bana direk senin conta ve horozların kırık oldugu takım dedi. pistonların 2 si yağlı dedim ondan bişe olmaz dedi 100 lira masrafı olur dedi.bu ustaya yaptırttım araba eski haline döndü 1 hafta boyle kullan gel sibop ayarı yapıyım dedi. şuanki yapılı haliyle piston sekman kırık olup olmadığı anlaşılırmı yadımlarınız için teşekkürler.
sekman kırık olsa aracın mavi duman atar ve ciddi şekilde yağ yakar bence böyle bi sorun yoksa sekmanlarda sıkıntı yok onunla geçmiş olsun
Sayfalar: 1 2