Tofas Team

Tam Versiyon: Çürümeye karşı araç kaplama ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Geçen babamın arabasını pastacilaya götürdüğümde gördüm bi BMW'nin ön kaputunu ve tamponunu şeffaf folyo ile kaplıyorlardı. Bende düşündüm bizim arabanın en azından çürümeye en hassas bölgelerini cam dipleri direkleri çamurluk kenarlarını felan şeffaf folyo kaplasak çürümede paslanmada bir miktar gecikme elde edebilir miyiz ?
Veya komple boyaya vermek yerine gerekli yerlere macun zımpar astar atıp son boya işleminde folyo kaplama yaptırsak çürümeye, paslanmaya etkisi ne olur ?
.
abi o şefaf folyoyu kaputa kaplıyorlar diye biliyorum.eğer kaplıcağınız yerde çürük yoksa illaki çürümeyi önler
biz kaputa değişde dediğim gibi en azından en çabuk çürüyen yerlere uygulasak bi derece gecikme elde ederiz en azından su görmeyeceğinden. ama bu seferde havasızlıkdan bi sıkıntı olur mu diye düşünüyorum.
Havasızlıktan birşey olmazda Onur biliyorsun tofaş içten çürüyor. Bana pek mantıklı gelmedi şefaf folyo olayı. Zaten cam filmi gibi hatta daha kalın bir malzeme gerekli kıvrımları vermek zor olucak dolayısıyla pek bi işe yaramayacaktır diye düşünüyorum. Onun yerine yatlarda , teknelerde kullanılan bir astar var. Anti korozyon astarı diye geçiyor. O uygulanırsa çürümenin önüne geçilir diye düşünüyorum ben.
Aynen çamurluklar felan içerden yediği ile patlıyo boya kabarıyo sonra dökülmeye başlıyo , Tofaşın sacları biraz dandik avrupalarınkine bişey deniyodu onlar erken çürümeyi engelliyomuş
Bizim yapabileceğimiz altını temizleyip(çürük pas kir vs) pütür attırmak.Bide Barış abinin dediği yöntem var zehirli astarmı ne deniyo oda baya etkili
mumla ozaman Smile o şeffaf folyo taş izi olmasın diye çekiyorlar
bu arada bugün kaportacılar kapalıydı bayramdan sonraya kaldı Smile
onu taş için yapıyorlar bence bi faydası olmaz çünkü içten çürüme baslıyor genellikle tofaşlarda. denildiği gibi zehirli astar atılsa faydası olabilir.
Bahsedilen folyo aracın boyası çizilmesin diye, adam satmadan önce söküyor ve araç pırıl pırıl çıkıyor altından ve ucuz da bi işlem değil tabi kaliteli işçilikle. ve köşe kırmında değil aracın dış çıplak bölgesinde uygulanıyor ki bizim aletlerin nazlı olduğu bölgeler yine suyu alacak.

Yapılması gerekenler araçtan suyu uzak tutacak çözümler, suyu akıtacak.
Gaz yağı etkili çözümdür ayrıca boyayı besler ama uzun soluklu değildir
Piyasada mevcut ürünler var kullanmadım hiç
folyo işi olmayacak sonucuna vardık arkadaşlar teşekkür ediyorum herkese Big Grin
Farklı yöntemlere yönelip bu işi çözmem lazım branda da kullanamıyoruz oda boyaya zarar veriyor dimi ?
branda kullanılır aslında brandanın altına bu yorganların yüzünde kullanılan pamuklu bi bez var Burda kaput diye tabir ediliyor onu aracın üstüne serip daha sonra brandayı attıgımızda güneş felan yakmıyor yaklasık 4 yıl kullandık biz sıkıntısız aracında boyası gayet güzel. Beyaz renk aracım
Sayfalar: 1 2