Tofas Team

Tam Versiyon: 38.1 Eksantrik Sente Ayarı ve Aracıma Bakım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun Aleyküm Arkadaşlarım, Allah nasip ederse yarın aracı bakıma götüreceğim. Biliyorsunuz ki performans şikayetlerim vardı.
yarın nasip olursa yaptıracaklarım şunlar;
- Headers ve Düz boru
- Distribütör bakımı avans vakum tertibatı, manyetik bobin, Distribütör kapağı vs. Değişecek.
- Ve son olarak da 38.10 eksantrik var aracımda, sentesi bir diş gerideydi acaba orjinal sentesine aldırsam mı diye düşünüyorum çok kararsız kaldım? Instagramdan takip ettigim @sahin.otoperformance var aynı zamanda deli memet olarak  tanınıyor onu aradım sordum. Adamın dediği ilk önce orjinal sentesine aldır aracı dene birden tam gaz yaptığında eger hafif zırıltı yapıyorsa yarım diş geriye aldır dedi. 
 
Sözün özü 38.10 eksantriği orjinal sentede kullanan var mı arkadaşlar?
Aleyküm Selam kardeşim. Orjinalinde kullanmadım ustam orjinal sentede alt devirler daha iyi diyor. Ben bir diş geride kullanıyorum üst devirler daha iyi . Özellikle gazı doldurduğumda 3000 ten sonra bastığımda çok iyi devirleniyor . ama benim aracım 99 doğanslx ie . Senin aracın karbüratörlü galiba daha iyi verim alman gerekiyor. Ustam şimdi ayarlı kasnak istiyor benden aldım daha takamadık . Taktığında nasıl olacak bende merak ediyorum
@MesutMetin6 Yorumunuz için Teşekkür ederim. Şu an orjinal sentede kullanıyorum daha iyi oldu diyebilirim. Ama anlamadım gitti yaa o kadar 0.80 piston, Büyütülmüş subaplar, 38.10 eksantrik var kalkış seri ama 170 de takılıyor. Hic böyle beklemiyordum. Simdi ayarli yarış karbüratör koymayi düşünüyorum. 

Sizin aracinizda 38.10 eksantrik mi var ? Varsa performansı nasıl?
0.6 piston , 38.10 mpi eksantrik , taşlanmış kapak , yeni Siboplar , 8.5 mm buji kablo , yeni buji ve bobinler ,  4 2 1 headers 51 lik boru sente 1 diş geride şu an . 3. Vites 170 yapıyor gazda . Büyük piston ve eksantrik in amacı motor içinde daha fazla hazne oluşturup fazla hava ve yakıt sıkıştırıp daha güçlü patlama yapmak amaç . Motor dolu ama karbüratör yeterli hava ve yakıtı vermiyor . İyi bir karbüratörcü bul motorunda neler yaptığını söyle iyi bir ayar ve avans ile güzel yürür .
@MesutMetin6 tavsiyelerin için teşekkürler. Sende ayarlı karbüratör varmı su an aracınızda ? Yani o sekilde mi 3. Vites 170 görüyor.
Benim aracım enjeksiyonlu karbüratörlü değil
@MesutMetin6 Anladım kardeşim sağolasın.