Tofas Team

Tam Versiyon: Kartal 1.6ie Tavan lambası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
@KöksalYaşar Akü makü ne işin var halının sağ tarafını kaldır kırmızı beyazı görmüşsün işte kutudan itibaren incele kabloda kırılan bir yer vardır bu araçların tesisatına haricen yapılacak bu tür ekleme işlere ben karşıyım hele hele böyle basit bişey için yapma
@Falcon417 aracın yan orta direklerine iç aydınlatma yapmak istiyorum. Hem sabit yanacak hemde kapılar açıldığında yanacak şekilde. Hazır taban sökükkken hazırlayim diyorum nerden nereye kablo çekmek gerekir.

[Resim: 20210207-174556.jpg]
Slx gazete okuma lambalarından koyabilirsin onlarda pahalı baya orta direklerde lamba güzel olmaz bence başka bir fikir düşünmelisin yan tutamaçlara bişeyler yapmak benimde aklımda hep
Kabloları nerden alacağımı yazabilirmisin. Ona göre birşeyler tasarlayim. Orta direklerin alt kısmına düşünüyorum birnevi ayak aydınlatması gibi.
Geçenki kesilen kablo kırmızı beyazdan artıyı alırsın kapı switchinden eksiyi alırsın kapı açılınca yanar
Kapı sviçlwri sadece röleyi tetiklemek için değilmi lambayı yakarmıki.

Ayrıca zaman ayarı olmaz galiba o şekilde kapı açılınca yanar kapatınca hemen söner o şekilde.
Lambayı yakarda kapı kapanır kapanmaz söner ama sen iç aydınlatmayla beraber gecikmeli sönsün dersen orta direkten tavana çıkan mor siyah olması lazım o kablodan eksi alman lazım
Tamamdır teşekkürler.

Mustafa senin usta şanzumancıya göndermeden prizdirek bilya değişimini yapıyormu. Volan degişimini yapacam döşeme işi bittikten sonra. Bide şanzumancıya bi dünya para dökmeyim.
Bugün kapıları açınca yanan lamba tesisatını inceledim. Anahtarı aktif hale getirdim kapılardan röleye gelen kabloların ve swiçlerin sağlam olduğunu da test ettim. Sistemin çalışmamasının nedeni tavan lambasına röleden eksi yerine artı geliyor. Röle bozuk olabilirmi röleyi nasıl test edebilirim. Bağlantı hatası olabilirmi.

@Falcon417 @darkeBlue61 ahmet senden ricam orta direkteki soketin resmini çekip atarmısın buraya. Birde ölçü aletin varsa tavan lambası anahtarından kapı gelişi ile sabit nötr arası ölçermisin sende de durum aynımı.
Bende bir ara Hiç Sönmuyordu.Kısa Devre Yaptırmışım Kabloyu Devamlı - Verdiği İçin Sönmuyordu Fakat Söyle Bir Durum Söz Konusuydu Araçta.Kapıları Açıp Kapattığım Sigorta Kutusunun Oradan Röle Çıt Çıt Ses Yapıyordu.Yani İlk Olarak Röleyi Dinlemeni Öneririm.

Örnek Veriyorum Anahtarı Kapı Konumuna Al ve Kapılar Kapalı İken Kapıyı Aç Kapa Yap Bak Çıt Çıt Atıyor Mu Röle. Eğer Atıyorsa Son Olarak Kapıları Kapatıp Kontaği Açtığında Direk Işık Söner.Sürede Bağımsız Hale Gelir. O Yüzden Arızasını Bulmak Biraz Uğraştırıyor Maalesef.
Sayfalar: 1 2 3 4 5