Tofas Team

Tam Versiyon: Korna tam basmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 9-AFBAC0-A-2-D84-46-E9-A692-98-EB4-EE0-F0-A7.jpg]

Arkadaşlar korna zor basıyor sağ köşeye sert dokununca basıyor ne yapmalıyım sizce
Peki şu kabloları birbirine temas ettirince güzel güzel çalıyor mu ?
Onu hiç denemedim hocam ama sağ üst köşeye basınca normal güzel çalıyor ama uğraştırıyor basana kadar
Niye yapmadın ki belki sorun sinyal kolundaki korna mekanizmasında o kabloları birbirine değirsen korna çalıyor mu diye baksan diyelim ki çalıyor diyecektim ki korna göbeğini değiştirmen gerekiyor.Çalmıyor desen bu defa sinyal kolunu gevşet az bişey direksiyona yaklaştır diyecektim.
O zaman yarın bi deniyim hocam ben
İyice bastırınca çalıyorsa direksiyonu sök 
iki tane birbirine çarpraz paralel iki tane bakır var, onları kırmadan kendine dogru biraz kaldır . Düzelir
[Resim: 20210317-190429.jpg]

Bugün aracın kartel contası motor takozları değişti. Ve motoru yıkadık korna çalmaz oldu. Resşmdeki gibi söktüm iki kabloyu birbirine değirdimde çalmıyor. Bu şekilde kabloları birbirine bağlayıp dümene vurduğumda korna çalıyor. Yardımcı olurmusunuz. Geçende rot ayarı yapıldığında dümeni sökmüştü rotçu korna çalıyordu o zamandan sonra bugün ne olduysa bu sorun oluştu.

@erkan_ibrahim İbrahim abi  1,5 ay önce aktifliği bitmiş bir konuya bu şekilde yazman olmaz abi öncelikle bilgisayardan foruma girip sağ üst köşede arama butonuna tıkla ve çıkan yerde 'korna çalmıyor ' vb cümleler yazarak arat abi eğer çözüm bulamazsan yeni konu açarsın iyi aksamlar.
Arama yaptım en uygun konu buydu. Yeni konu açmak istemedim o yüzden. Tabiki böyle bir kural varsa yeni konu açabilirim.
@erkan_ibrahim Direksiyonun altını aç sinyal kolunun kelepçesini gevşet direksiyona doğru az bişey yaklaştır ama dikkat et fazla yaklaşmasın direksiyon bakalitine sürter kollar.Birde geri toplarken kabloların sağ tarafta yeri var ortada kalıpta direksiyon miline sarılmasınlar
Sayfalar: 1 2