Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Soguyunca Calismiyor.Yardimlarinizi Bekliyorum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhabalar.
Cocuklugumdan beri murat 124 hastasiyim. Allah nasip etti 3 4 ay once bir tane aldim.Fakat aracin mekanik aksamlari hakkinda pek bir bilgim yok. Bu yuzden sizlerin yardimini bekliyorum.
Geleyim problemime.Aracta 1.6 düz motor takili.(aldigim kisi soyledi yoksa kendim anladigimdan degil.)araci almadan once baktigimda motor rolantide tekliyordu ve sogukta 3 ya da 4 kez marsa vurduktan sonra calisiyordu. Karburatorden oldugunu soylediler. Ben araci aldiktan sonra 0 karburator aldim ve degistirdim. Tekleme yapmasi duzeldi. Fakat araci 1 2 gun calistirmadigimda 3. 4. Marsta calisiyor ve ayagimi gazdan cekince istop ediyor. Ustanin soyledigine gore motor jiklesizmis. Bu sorunu nasil duzeltebilirim daha once yasan veya sorunun cozumunu bilen arkadaslarimin yardimlarini bekliyorum herkese saglikli gunler diliyorum.
LPG de calistiriyorsan eğer LPG beyni üzerindeki sarı pirinç vidayı hafif aç yarım tur kadar arızan düzelecek
Jikle mekanizması çalışmıyor mu tam anlamadım nasıl ? Jiklesiz ilk defa duydum geç çalışmaya gelirsek de avans ayarını tabanca ile yaptırıp Subap ayarı yapılırsa sıkıntın düzelir tabiki buji buji kablosu ve ateşleme kalitesi iyiyse  :ok
Araçta lpg takili degil benzinli. Bir de motor icin jiklesiz motor dediler jikle girisleri falan yokmus.