Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin ışığı sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İçinde hiç benzin olmayınca motor üzerindeki benzin pompasınin diyaframlari kuruyup çatlıyor. Pres baskı olduğundan içi açılmıyor. Tamir olmuyor.
Ben 6 ay 1 sene felan benzin almadım. Benzin pompası vakum deliğinden dışarı damlatmaya başladı.
Ekim ayında TÜVTÜRK muayene günü Magneti marelli marka değiştirdim. Ünlü Otodan 90 TL ye almıştım. En uygun fiyat olan üründü. Lancia veya opar 150 TL idi. 200 satan bile vardı.

20 TL benzin sürekli bulundurun arabada.
Sabahları en azından motor ısınana kadar benzinde çalıştırmak bile cok faydalı olur motor sağlığı açısından ben neredeyse benzinde lpgden  daha fazla binen biri olarak söylüyorum.
@VolkanGürsoy kardeşim değerli yorumun için teşekkürler ama şimdi sırf ışığı yaktıracaz diye yan sanayi şamandıra da almam malum alanlar çok sıkıntı yaşıyor bu konuda malum benim araç benzinli yani yan sanayi alıp ta o riske girmeyi istemem doğrusu ama bunun bir yolu olmalı olmadı @yucinx kardeşimin dediği gibi yapıp birde öyle deneyeceğiz şansımızı.
(02.03.2021, 23:42)67 LC 514 yazdı: [ -> ]@VolkanGürsoy kardeşim değerli yorumun için teşekkürler ama şimdi sırf ışığı yaktıracaz diye yan sanayi şamandıra da almam malum alanlar çok sıkıntı yaşıyor bu konuda malum benim araç benzinli yani yan sanayi alıp ta o riske girmeyi istemem doğrusu ama bunun bir yolu olmalı olmadı @yucinx kardeşimin dediği gibi yapıp birde öyle deneyeceğiz şansımızı.

Gösterge ampulü sağlam olduğuna emin misin?
@erdem2680 eminin abi elektrikçi ile yaptığımız test de ampül yandı başka neden olur bu sorun ?
saçma bir fikir gelebilir ama baska bi araçtan uydurulabilirmi?

Işin garibi Benim şamandıra benzini fulleyince çalışıyor  Görmeyim
@erdem2680  karbüratör üzerindeki diyaframlar kurur Smile ayrıyeten benzin filtresi dediğin gibi kurur zatwn ucuz malzeme tamire gerek yok at yenisini al 6 ay 1 sene arabaya benzin almamak ilginç bütün hortumlar a dan z ye çatlar kardeşim böyle bişey yapmayın arabanızı yakarsınız mazallah
@VolkanGürsoy senle birlikte bu işe bir kafa yoralım biz  Big Grin
@"67 LC 514" benzer şamandıralara bakmak lazim aslında eski model arabalarda birbirine benzeyebilir
(03.03.2021, 23:03)VolkanGürsoy yazdı: [ -> ]@"67 LC 514" benzer şamandıralara bakmak lazim aslında eski model arabalarda birbirine benzeyebilir

Big Grin bence kolay bir şey ama Big Grin
Sayfalar: 1 2 3