Tofas Team

Tam Versiyon: Çürüme önlemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba dostlar aracın kaporta boyadan sonra ta düzgün bir kaporta boyadan bahsediyorum bütün çürük ve paslardan arındıktan sonra çürümesini önlemek için ne yapabiliriz 3 sene sonra yine paslanmaya başlamaması için ?
Olabildiğince kapalı garajda üstü örtülü şekilde durmalı. Yağmur kar ve çiseden korumalısın.
Aracı sık sık yıkamak yerine nemli bezle silip kuru bezle kurulamalısın. 
Tabana pütür attırmak çürümeye bir nebze önler. 
Kaporta işçiliği çok önemlidir.
İstanbul da koruman cok cok zor hocam. Nemli memleket ne kadar kapalı garajda olsa yine de fayda etmez. Bi süre sonra mecburen yapısından dolayı çürüyecek
Evvela kaporta işçiliğinin kaliteli olması lazım tabii ki.
çünkü kimisi çürük olan yere yeni parça kaynatıyor etrafınki pası bile temizlemiyor.
işçilik falan iyi olduğunu varsayarsak
aracın iç ve dış tabanına antipas astar uygulanması gerekir. bu sayede nemle teması çok ciddi düşer
uzerine de pütür atılması lazım bu da tabana gelen taş vb gibi darbelerden antipasın kalkıp metalin açıkta kalmasını engeller. köşeli yerelre, birleşim yerlerine de silikon çekilmesi gerekir.
aracın kaporta boyasını yapan usta düzgün yaparsa boyaya zarar vermeyecek işlemlerden kaçınırsan ( benzinlikte fırça ile yıkama vs) durumlardan kar çamur yağmur vs korursan aracın birleşim yerlerine yapılan işçilik iyise mumyalama mı ne deniyor o işleme yapılırsa aracını branda vs ile 10 seneye yakın süre korursun o işlemin adını mumyalama dedim ama tam hatırlamıyorum eğer yanlışsa doğrusunu bilen yazar gene bunu yapmazsa belli süre sonra birleşim far vs yerlerden aracta kabarma olucaktır.
O zaman şöyle mi oluyor güzel bir kaporta işçiliği ardından çürüme önleyici astar ve boya şase va sac birleşim yerlerine güzelce mumlama garanti 5 sene çürümez açıktada kalsa ?

Birde bu araçların bu kadar çürümesinin sebebi sacın kalitesinden mi ?  Galvanizli sac kullanılmamış sanırım