Tofas Team

Tam Versiyon: Motorun Üflediği Nasıl Anlaşılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Motor üfleme denilen olay nedir?

1- Moto çalışırken Motor yağ kapağını açınca hava üflemesimi?
2- Motor yağ kapağı açılınca duman üflemesimi?
3- Motor yağ kapağı açılınca hava ile birlikte elimizi uzattığımızda, elimize yağ atması mı?
benim arabada üçüde mevcut ama bende anlamıyorum pek
Hava üflemesi.
araç çalışır vaziyette iken motor yag kapagını actıgın zaman, beyaz yada benzerı duman atıyorsa yukarı dogru, elını uzerıne koydugun zaman yagı hıssedıyorsan üflüyor demektır. bu durumda motorun acılması gerekır,iki secenek vardır ya sekman atılması gerekır(en ıyı ıhtımal),dıgerı ıse motor rektefesi buda son care. biröneride bulunayım ben sana, orjınal bor katkı maddesı kullan 250mlg. 60 lıra şuan fıyatı,çok aşırı degılse üfleme, keser uzun bır süre, çekiş saglar,yakıt azaltır.
Bor katkı maddesini bende tavsiye ederim her yağ değişiminde kullanıcam artık gözle görülür şekilde farkediyor diyebilirim..
(17.10.2012, 22:59)R. Reis yazdı: [ -> ]Bor katkı maddesini bende tavsiye ederim her yağ değişiminde kullanıcam artık gözle görülür şekilde farkediyor diyebilirim..

her yag degısımınde kullanmak ılerıde sakınca yaratır,motor ıcın bır def kullanılmalıdır dıye bılıyorumm. ne faydasını gördüysenız yazarsanız dıger arkadaslarda bilgi sahııb olsunlar.
bor katkı maddesını ne kadar koymak gereklı arkadaslar konuyu bıraz açsanız
(17.10.2012, 23:08)baykara4201 yazdı: [ -> ]bor katkı maddesını ne kadar koymak gereklı arkadaslar konuyu bıraz açsanız

yagın temız ıse eklettır tam olsun yada kirliyse degıstır yagını ve yagı doktukten sonra 250 miligramlık kutularda satılıyor,onuda üzerıne dök,25 km sonra kendını bellı etmeye başlar.sahtesıne dıkkat et gerısı sorun degıl.yetkılı satıcılar var google a yaz cıkar yasadıgın sehırdekı yetkılı satıcı.250 ml. 60 lıra dıye bılıyorum.ama bence deger.Wink
sağol exelans_01.foruma katdığın değer büyük
(17.10.2012, 23:17)baykara4201 yazdı: [ -> ]sağol exelans_01.foruma katdığın değer büyük

Birlikten kuvvet doğar.
Sayfalar: 1 2