Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş trim sesleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arabamı aldığım gibi ilk işim içine ses yalıtım yapmak oldu. Pütür attık ses yalıtım çektik ses azaldı ama torpido kısmında gevşeme var galiba ve yolda giderken çok fazla Cat çut trim sesleri çıkarıyor bunu nasıl geçireceğim acaba ? Fikirleriniz nelerdir. 
[Resim: IMG-20210121-WA0026.jpg]
[Resim: IMG-20210121-WA0027.jpg]
Temas Noktalarına Sünger vs Koymak Gerek O Zaman.Muhtemelen Araç Esnedikçe Kaportaya Fİlan Temas Ediyor Ses yapıyor.Çok Uyuz Olduğum Birşey Fakat Tam Manada Kesmek Zor Gibime Geliyor
@DarkredBlue61 gerekirse kompile göğsü sökerim abi zaten çatlak var onlarıda arada onaracağim.
@MakuBey O Zaman Yerleri Belirlemekte Başla Bence.Hafif Bozuk Bir Yola Gir Yanına Başkasını Al Ses Yapan Yerleri Yokla.Elinle Kastır Filan Keserse Sesi Oradan Diyebilirsin.

Bazı Zamanlar Gevşek vida vb Şeylerde Bu Sesi Yapabiliyor. Özellikle Kapı İçlerinde Cam Kızakları vs Kırılıyor Ses Yaptırıyor.

Çoğu Araçta Sert Malzeme Kullanıldığı İçin İster İstemez Zamanla Ses Yapıyor.Bazı Orta ve Üst Seviyelerdeki Malzemeler Genelde Yumuşak Olduğu İçin Ses Yapmıyorlar.


Ha Son Olarak Benim Kuzenin Araçta En Son Denk Gelmiştim Sağ Taraftan Ses Geliyordu Torpidodan Meğer Arabanın Direği Kesilmiş Bizde Gögüsü Komple Oynatıyoruz Filan Ses Yapmıyordu O Tarz Şeylerede Dikkat Etmek Gerek.
Abi yokladım daha önceden elimi atığımda göğsü hareket etiriyordum zorda olsa ben hareket etirebiliyorsam yolda hay hay o hareket olur ve ses yapar. Şimdi bunu tutan civatalari filan hepsini söksek adam akıllı tekrar toparlasak. Ne biliyom torpido fitilleri var piyasada onlardan atsak temas eden yerlere durur gibime geliyor. Ne dersin ? @DarkredBlue61
@MakuBey güzel kardesim başta eline sağlık demek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun aracında simdiden  Smile zaten icini sçkmüşssün. Gögüsü kaputun iç tarafından vidaları var. Onları sök. Araç ic tarafından da sök. Elektrik ve soket bağlantılarının fotoğraflarını al karıştırmamak için. Hem sökmüşken göğüs altına da yalıtım yap. Artı olarak saplamaları vidaları ve göğüs üzerinde ki vida deliklerini kontrol et yıpranma var ise onları onar. En son toplarken, göğüsün cam kenarına oturan kısımlarına sünger ya da vb dediğin malzemede olur onu kullan. Ve vida birleşim yerlerine lastik conta, hiç bulamazsan çeşme contası bile olur onları yerleştir ve sık güzelce. Sıkarken kontrol et eşit bassın vida. Contayı patlatma. Ayrıca göğüsü catlakları onaracaksan eğer sadece dıştan değil iç taraftan da destekle çatlak yeri yoksa ilerleyen zamanda yine çatlama yapar. Selametle kolay gelsin  Smile
https://urun.n11.com/torpido-aksesuar/arac-torpido-gogus-konsol-on-cam-arasi-fitil-arac-yalitim-fitili-P389023334 Bundan kullan torpido cam lastiğine sürte sürte gıcırdıyor bi de torpidonun bacakları ne durumda sağlam tutuyor mu ?
@MakuBey Yalıtım İle Çok Şişirmemeye Dikkat et Çünkü Kapılar Kapanırken Filan Temas Etmesin Bu Seferde.
Abiler sağ taraf torpido ile cam arası baya boşluk parmak ordan içeri giriyor o kısım sallanıyor zaten. Ben çatlakları onarmaya başladım o dediğim kısmın resmini ataçağim
[Resim: IMG-20210125-140445.jpg]
Tofaşlarda görülen bişey torpido salmış kendini benimkide öyle şuan torpidoyu sökersen bişeyler yaparsın
Sayfalar: 1 2