Tofas Team

Tam Versiyon: Sıvı sistemi donmuş 🌪️☃️⛄❄️🌫️
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Merhaba arkadaşlar şu anda Bilecik Bozüyük te çalışıyorum öyle bir soğuk var ki dışarı çıkmıyor arabamı kontrol edeyim dedim radyatör suyu donmuş büyük ihtimalle bütün sıvı sistemi de donmuştur hava ısınana kadar yatacak arabam antifriz mutlaka koyun ben erteleye erteleye arabayı dondurdum ⛄☃️
Geçmiş olsun dikkat et daha büyük sorunlar çıkmasın blok çatlatma falan aman yani
Bi de eksoz manifoldunun oralarda blok su tapaları var onlar atmış mı bi bak yani çözülsede çalıştıramayabilirsin arabanı
geçmiş olsun kardeşim keşke koysaydin
Yıllar önce başımıza geldi. O zaman 18 yaşında idim, cahildik tabi 😇 marş yap yap. Defalarca vurdur. Karlar eridi, buzlar çözüldü, güneş açtı. Motor tamircisi geldi, takviye yapıp marş yapıldı. Çalışmadı. Dükkana çekti. Blok çatladiği anlaşıldı.
Sakın Marş yapma. Blok çatlar. Mümkünse Havanın tamamen ısınması lazım. Don olayları bitince suyu boşalt. 3 litre anfiriz ile 2 litre içme suyu karıştır. Maddiyat varsa 5 litre anfiriz koyabilirsin.
Hava 10 derece olmadan marş vurma. Ama İçindeki suyu akıtıp antifriz bekleyebilirsin 1-2 gün.

Kimisi içi tamamen boş olsa blok çatlamaz diyor. Donma olmayacağı için sanırım 🤔
Hiç dokunmam hava ısınana kadar radyatör kapağını açtım bıraktım hafta sonuna doğru hava ısınıp açacak diyor hava tahminleri kendi kendine çözülünce suyu temizleyip antifriz koyarım .
Bnm blok çatladiği zaman çok soğuktu. Kar tipi olarak yağıyordu. O zamanlar İstanbul'a baya kar yağardı tabi. Neyse.
İnşallah problemsiz şekilde hafta sonu binersin arabana aynen
Güneşi göreyim de öyle bakarım buzların tamamen çözüldüğünden emin olana kadar çalıştırmam kendi haline bıraktım 😌
Yok sıcak su dök falan hikaye motor içindeki su donuksa çözülene kadar beklemek en iyisi motor suyunun girip çıktığı yerleri göstere bilirseniz çok iyi olur çözülünce kontrol ederim girişten su dökerim bakarım çıkıştan çıkıyor mu diye su giriş çıkış yapıyorsa sıkıntı olmaz . Boruları radyatörü de kontrol ederim baktım tam çözülmüş her şey normal bağlantıları yaparım suyunu tamamlarım çalıştırım
(20.01.2021, 00:45)erdem2680 yazdı: [ -> ]Yıllar önce başımıza geldi. O zaman 18 yaşında idim, cahildik tabi 😇 marş yap yap. Defalarca vurdur. Karlar eridi, buzlar çözüldü, güneş açtı. Motor tamircisi geldi, takviye yapıp marş yapıldı. Çalışmadı. Dükkana çekti. Blok çatladiği anlaşıldı.
Sakın Marş yapma. Blok çatlar. Mümkünse Havanın tamamen ısınması lazım. Don olayları bitince suyu boşalt. 3 litre anfiriz ile 2 litre içme suyu karıştır. Maddiyat varsa 5 litre anfiriz koyabilirsin.
Hava 10 derece olmadan marş vurma. Ama İçindeki suyu akıtıp antifriz bekleyebilirsin 1-2 gün.

Kimisi içi tamamen boş olsa blok çatlamaz diyor. Donma olmayacağı için sanırım 🤔

blokta su olmayınca neresi donacak hakan abi benim arabada şuan ne yağ var ne su bilerek boşalttım yağı da değiştirecegim için boşaltım  tamir :ok
Antifiriz Koyma Bence.Aracı Çaliştir Biraz Gez Bir Sorun OLmadığına Emin Olduğun Zaman Koy Antifirizi.Valla Kış Ayında Antifirizsiz Kullanmayı Göze Almişsan İyi Cesaret Derim.Antifiriz 50 60 Tl Eğer Radyatör veya Blok Zarar Görürse Kat ve Kat Çıkar Cebinden Geçmiş Olsun
Antifriz koyacaktım fırsat olmadı akşam 7 den Sabah 7 ye kadar çalışıyorum geri kalan zaman da uyku.
radyatör fan müşürü bozuktu 92 de açması gerekirken 80 e yaklaşırken açıyordu 0 fan müşürü aldım, anahtar aldım müşürü değiştirirken radyatör suyu boşalacak değiştirince antifriz koyarım dedim havalar da baya sıcaktı bir anda soğuyunca dondu sıvılar.
şuanda Bilecik Bozüyük teyim böyle bir soğuk olamaz o kadar memleket gezdim böylesini ilk kez görüyorum Erzurum un adı çıkmış bura öyle bir yer ki don ayaz var gece dışarı da iki dakika dursa donar.
Hava durumu tahminlerine baktım 2 derece 2 derece yükselecek diyor . Pazar günü +7 derece görünüyor tahmini bu hafta sonu yada gelecek hafta içi çözülür komple .
Radyatörü hortumları termostat ı söküp eve getireyim çözülsünler dedim baktım güneş çıktı arabaya da vuruyor bıraktım kendi kendine çözülsün diye çözülmezse sökerim benim merak ettiğim kısım motora suyun giriş çıkış yerleri .
Sabah bir kova sıcak su gezdirdim radyatörün hortumların üstünde bir kaç dakika da cam gibi buz oldu öyle soğuk öyle ayaz var.
Yarın a101 e yeşil antifriz gelecekmiş 3 litre 20 ₺ civarında iki üç şişe alıp koyacağım bağaja buzlar çözülünce suyu boşaltıp antifriz ekleyeceğim müşürü de değiştirip.


[Resim: IMG-20210120-123115.jpg]

[Resim: IMG-20210120-105133.jpg]

[Resim: IMG-20210120-105123.jpg]

[Resim: IMG-20210120-105111.jpg]

[Resim: IMG-20210120-105054.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8