Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer isitma sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaslar,
Araba calistirip az bisey isindiktan sonra kaloriferi aciyorum ve guzel sicak hava geliyor. Ama hararet 90 a yaklasinca bir anda gelen hava buz gibi oluyor. Bir de isiklarda fln beklerken arac rolantideyken gelen hava yavas yavas sogumaya basliyor. Su ana kadar hic bir islem yapmadim. Bu konuda tecrubesi olanlardan yardim bekliyorum.
Sistemde Hava Varmı Kontrol ettin Mi? Kalorifer Peteği Tıkalı vsde Olabilir.
@DarkredBlue61 hava varsa olabilir mi benim aklima gelmedi ama motor 70 derecelerdeyken sicak hava geliyor. Sanki termostat acilmaya baslayinca sıkıntı oluyor gibi geldi aklima. Bugun ozellikle denedim 90 a yaklasinca aniden soguk uflemeye basladi fan acti fan kapatti bekledim ama bir turlu bir daha sicak uflemedi. 1 saat biraktim arabayi tekrar bindim sicak uflemeye tekrar basladi isininca ayni olay oldu tekrar.
@yasin6689 Termosttan Olsa Araç Hararet Yapar veya Geç Isınır. Regulatör Ne Durumda Peki Hortumları Kontrol Ettin Mi? Sabah Motor Soğukken Gaz Verince Su Dolaşım Sesi Geliyor Mu? Havasını Alıp Dene Bence.
Kalorifer Soğuk Üflediği Sırada Regulatördede Yolunda Gitmeyen Birşeyler Olacaktır.


@DarkredBlue61 
Regulatorde bir gariplik yok gayet normal. Yaz aylarinda hararet yapma sorunum vardi radyator tikaliydi sislendi o zaman devirdaimi kontrol edildi devirdaim gayet saglikli demisti usta. Sabah o zaman havasina bakiyim. Tam 90 dayken havasini almam gerekli degil mi
@yasin6689 Evet.Soğukken Radyatör Kapağini Aç Gaz Verince Suyun Geri Çekilmesi Gerek
@DarkredBlue61 
tamamdir tesekkur ederim
@DarkredBlue61  hocam radyatorcuye gittim. Arabanin lpg baglantisi kalorifer hortumlarindan alinmis ayrica kalorifere gelen hortum bukulmus isininca su dolasimi duruyormus. Tum hortumlari yeniden yapip lpg baglantisini manifoldtan alindi. Tum bu isler yapilmisken petek radyotoru sislettirdim. Simdi isininca el yakiyor  Smile
@yasin6689 Tabi Yanliş Bağlantı vsde Sorun Olur.Hadi Hayırlı OLsun
(21.01.2021, 17:44)yasin6689 yazdı: [ -> ]lpg baglantisi kalorifer hortumlarindan alinmis

Bu bir sorun değil benim tavsiyem lpg beyni kalorifer borularına paralel bağlansın şeklinde zaten
Bu şekilde ben yıllardır kullanıyorum açmasam bile içerisi sıcak oluyor
Senin sorunun petek şişletmeyle çözülmüş borudaki bükülmede cabası
Sayfalar: 1 2