Tofas Team

Tam Versiyon: Vakumlu kapış otomatiği ayarı nedir ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba.slx karbüratörlerde bir parça var fotoyu atıyorum.

[Resim: x5-676762116fpo.jpg]
Parçada şu.
https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/karburator-kapis-otomatigi-vakumlu-tempra-tipo-uno-slx-P391302676

Bunun ayarı hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar.Bu tam olarak ne işe yarıyor ? Plastik kafanın üzerinde ayar için düz vida var.
bu benim anladığım kadarıyla jikle çekildiği zaman avans ile oynayan bir parça
Evet dikkat edilirse el jiklesi üzerinde çalışıyor kolu çekince avansı değiştiriyor
(16.01.2021, 17:28)Falcon417 yazdı: [ -> ]Evet dikkat edilirse el jiklesi üzerinde çalışıyor kolu çekince avansı değiştiriyor

Abi bu parçanın arkadan üçgen diyaframa bağlanıyor.Distribütöre falan giden bir kısmı yok gördüğüm kadarıyla avansı nasıl değiştiriyor.Ayar kısmını kafamıza göremi yapıyoruz ? En iyi çalıştığı yere kadar sık gevşet falan.
Ben bu kadarını zor çözdüm ingilizce dökümanları incelemek lazım tam bilgi edinmek için,
Ama dikkat edersen üzerinde delikler var bunun kapanınca bütün kompresör distribütöre gidiyor olmasın ?

[Resim: x16_792790935b89.jpg]
Olabilir aslında.Ben yakın zamanda karbüratörü alıp temizlik diyafram conta takımı değişimi yapıcam artık.Vakum avansım çalışıyor distribütörde ama karbüratöre giren hortum vakum yapmıyor.Onunlada alakası olabilir.
Evet o hortum distribütör e gidiyor avans için vakumla avansı ayarlıyor kısaca o vida neredeyse tam açık konumda oluyor ben de ilk gaza basma tepkimesini oradan ayarlıyorum
Weberin ingilizce pdfini buldum.Bu parça choke diaphgram olarak geçiyor yani türkçe meali jikle diyaframı diyor.Bu jikle kelebeğinin tam kapanmış halinde yani 2.kademe ne kadar hava geçireceğini ayarlamak için varmış.Anladığım kadarıyla içinde tam olarak körüklü bir diyafram yok vakumla çalışıyor ama sadece jikle kelebeğinin açısını belirlemek için kullanılmış.Şöyle bir fotoğraf var benden daha iyi çözen çıkarsa diye atayım.

[Resim: Ads-z.png]

[Resim: Ads-z2.png]
2 numaralı ayar ile B açıklığı ayarlanıyor
Bu elemanın avansla falan alakası yok, jikle çekiliyken gaz verdiğinde jikle kelebeğini biraz açarak arabanın boğulmasını engeller.
Avansı ayarlayan siyafram distribitörün üzerinde, rölantide kelebek kapalıken vakum vermez, gaz vermeye başlayınca vakum vererek avansı düşürür
(17.01.2021, 09:22)HasanÖZ yazdı: [ -> ]Bu elemanın avansla falan alakası yok, jikle çekiliyken gaz verdiğinde jikle kelebeğini biraz açarak arabanın boğulmasını engeller.
Avansı ayarlayan siyafram distribitörün üzerinde, rölantide kelebek kapalıken vakum vermez, gaz vermeye başlayınca vakum vererek avansı düşürür

evet onu çözdük.Jikle kelebeğini açıyormuş
Sayfalar: 1 2