Tofas Team

Tam Versiyon: Piç motora çevirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Oncelikle selamın aleyküm aracım 91 sahin elektronik ateşleme ve slx karbüratöre çevirdim ama aracım calismiyo marş bastığım sirada karbüratörden pat diye ses çıkıyor yani hava filtresini patlatıyor sorun nedir tüm parçaları sıfır. Aracın distribütöru takarken eski distribütöru senteye aldim ateşleme 1.bujideydi o sekilde söktüm ve elektronik distribütöru de o şekilde taktim buji sıralamaları 1-3-4-2 şeklinde ama çalışmıyor ve pat diye hava filtresini patlatıyor sorun ne olabilir?
http://www.tofasteam.com/konu-manifolt-hava-cikisi-55235

Burda anlatmışsım senteye alıp distbitörü resimdeki gibi takman gerekiyordu bunu denedin mi ?
Denedim mustafa abi ilk hiç basıyorum sıkışıyor gibi oluyodu senin dediğini yaptım şimdi pat diye ses yapıyor çalışmıyor aracin sentesine vs baktim atlamamış
Tevziyi o pozisyonda taktığında 4.bujinin ateşlemesi gerekiyor kapakta doğru şekilde denk geliyor mu peki ?
Evet abi aynen dediğin gibi oluyor ama karbüratörden patlatıyor
Buji sıralamasında sıkıntı var yanlış yerlere denk geliyor bence
Arabayı senteye al, distribitörü sök, sonra mustafa abinin resimdeki distribütörün siyah plastiğini yerine oturt, altında çentik vardır, distribütör gövdesindeki yarığa oturur, gördüğün gibi tevzi makarasındaki yarık ok şeklinde ve bu ok siyah plastikteki küçük deliği işaret edecek şekilde yerine geri oturt, hortum takılan avans otomatiği radyatöre paralel şekilde oturur genelde ama burada önemli olan tevzideki okun plastikteki küçük deliğe bakıyor olması, sonra kabloları kapaktaki sıraya göre tak, çalışmazsa önce 2 ve 4 ün yerini değiş yine çalışmazsa 2 ve dördü eski yerine takıp 1-3 değiştirip dene, aynı sıkıntıyı bende yaşadım, elekt. dist. vardı arabada hiçbirşeyini değiştirmeden söküp geri yerine taktım patlatma yaptı, yanlış hatırlamıyorsam 2 ve 4 yerini değiştirince düzelmişti.

https://ibb.co/WzJRfnB
Tamamdır dediğinin aynısını deniyecegim cok şey denedim ama hep patlatma yaptı bu patlatmanin araca cok zararı var mı?
(09.01.2021, 00:00)Manisali_4516 yazdı: [ -> ]Tamamdır dediğinin aynısını deniyecegim cok şey denedim ama hep patlatma yaptı bu patlatmanin araca cok zararı var mı?

hayır zamanlama karıştığı izin sıkıştırma sonu patlatma olması gerekirken emme zamanında patlatma yapıyor ama çok zorlarsan illaki sıkıntı olabilir yani mekaniker olarak sana açıklamasını yaptım yani  hihihi hihihi
Tamamdır yarın deneyeceğim inşallah düzelir araba yatıyor şuan
Sayfalar: 1 2