Tofas Team

Tam Versiyon: Otomatik jikle projesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Eline sağlık on numara proje olmuş. Bu jiklenin orjinal müşürleri canavar gibi çalışıyor fakat bulmak çok zor, aldığım manifoldun üzerinde fabrikanın 93 yılında taktığı müşür vardı çıkışları kırık olmasına rağmen saat gibi çalışıyordu, kırık yerleri tamir edemeyince ve orinal lancia müşür bulamayınca tds ve yan sanayi bir marka olmak üzere iki farklı müşür aldım 25'erden 50 tl ye fakat ikiside tırt çıktı, tamam açıp kapama yapıyorlar ama kapalı iken vakum kaçırma yapıp arabanın rölantide iken ara ara gaz vermesine sebep oluyorlar, tabi bunu bulana kadar saç baş yoldurttu. En son illahlah edip yana yakına orjinal müşür aradım ama nafile bulamadım , teadüftür ki rastgele başka bir parça alırken satıcı bende lancia müşür var dedi hemen alıp taktım saat gibi çalışıyor, kapalı iken kesinlikle vakum kaçırmıyor, satıcıdan 45 liraya aldım ama bulamasaydım sarı sitedeki faiş fiyattan satış yapan elemandan, 200 liraya almayı göze koymuştum. Fakat bu kesici olayı çok daha mantıklı, müşürü bozuk kırık olan benim gibi orjinal müşür arayacağına bu sistemi yapsa çookk daha ucuza, daha garanti bir sisteme sahip olur zira benim orjinal müşürü ararken yaktığım benzin parasına kesici yada termostat alınır.
Buraya şunu not düşeyim, arkadaşlar otomatik jiklenin levyesinin ayarına dikkat edin, arada 2 mm kadar boşluk olsun aksi takdirde müşür kapatınca jikle mekanizmasının içinde kalan vakum jiklenin azda olsa çekik kalmasına sebep oluyor vede arabanın rölanti ayarı düzgün tutmuyor, yüksek kalıyor.
Eyvallah sağolasınız. Bende sarı sitede o fiyata görünce peh dedim açıkcası. Orjinalin yerini hiç bişi tutmuyor. Ayar 1 2 mm olsa yeterli dediğiniz gibi. Önemli olan çok sonraları farkettim. Jikle haznesinin olduğu yerde müşür vakumu kesince  süzgeçli hava tahliye yeri var. Orası tıkalı olmaması gerek. Oparda artık bozdu işi. Geçen dış kapı kolu aldım opar. Çok berbat eski kalitesi yok maalesef.

Serhan hocam motorun pistonlar vasıtasıyla yaptığı vakumu dijital termostat ın belli sıcaklık derecesine kadar kullanması yani sizin yerinize karbüratör üzerindeki jikle mekanizması arabaya gaz vermiş oluyor. Bunada otomatik jikle demişler. Smile  Kafayı bozdum ne var bu müşürü içinde diye beyaz olanı aldım. İçini parçaladım. Çok basit sistem. İçinde 40 45 dereceye gelince kıvrılan bir saç, altında yay, sacın üstündede oring var. Saç üste kalkınca vakumu kesiyor. Ama orjinal olmayanlar ya oringi bozuk oluyor. Yada saç tam basmıyor. Hatta elinize alıp. Çakmak tutun yivli kısmına. Çıt sesini duyacaksınız
@ayyildiz200 Jikle mekanizmasını o kadar söküp taktım ama inan öyle bir tahliye sistemi olduğunu fark etmedim, mümkünse fotoğrafını atar mısın ?
[Resim: Screenshot-20210107-003655.jpg]
Sarı pirinç olan kısım. Bende tesadüf fark ettim. Baya kirliydi bendeki. Ama dikkat edin. Fırçayla temizleyin. Ben süzgeci yırttırdım. Siz yırttırmayın
Şuan cidden çok şaşkınım, parçayı düşürüp borusunu kırmıştım onu yapmak için parça elimde saatlerce uğraştım ama öyle bir mekanizması olduğunu, süzgeçi olduğunu fark etmemişim, müsait olduğum ilk zaman da bakacağım, teşekkürler
@ayyildiz200 çalışma güzel olmuş elinize sağlık. su geçirmez sensörü lpg hortumu veya kalorifer hortumuna nasıl montaj yapabiliriz.
@Falcon417 Mustafa kardeşim, bu sistemi termostat olmadan yapabilir miyiz, içerden kesiciye açma kapama düğmesi bağlasam manuel olarak kontrol etsem sağlıklı olur mu acaba?
@Şahan80  Olur neden olmasın termostatta aynı işi yapıyor zaten o sadece otomatik oluyor
Yaptığım sistemi videolu olarakta paylaştım. Linki; https://www.youtube.com/watch?v=b40rIwSyD4M&t=41s

@zafer25886 lpg hortumu olur. Ama kalorifer hortumu yazın kalorifer musluğunu kapattığında, soğuk olacağı için sürekli devrede kalabilir.
(11.04.2021, 22:36)ayyildiz200 yazdı: [ -> ]Yaptığım sistemi videolu olarakta paylaştım. Linki; https://www.youtube.com/watch?v=b40rIwSyD4M&t=41s

@zafer25886 lpg hortumu olur. Ama kalorifer hortumu yazın kalorifer musluğunu kapattığında, soğuk olacağı için sürekli devrede kalabilir.


@ayyildiz200 videonuzu izledim elinize sağlık.  lpg hortumunun dışına mi monte edeceğiz. Kusura bakmayin Isı sensörünü lpg hortumuna nasıl monte edeceğimi anlamadım.
Sayfalar: 1 2 3 4