Tofas Team

Tam Versiyon: Ön tekerlek geriye alma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Herkese iyiakşamlar arkadaşlar. Dün bir arkadaşın konusunda bahsetmiştim sağ teker düz iken sol tekerlek hafif sola dönük duruyor diye. Bugün yolum düştü sanayiye rot balanscıya ugradım. Araba zaten yeni rot ayarı yaptırmama ragmen sola da çekiyordu bende ondan sebeptir diye gidip düzelttireyim dedim. Usta o dönüklügün düzeltilemeyeceğini söyledi makina dogru ayar gösteriyor ben bir sıkıntı göremiyorum dedi. Bu seferde sola çekiyor diye sağ tekerlegin bir yerine pul atarak sag tekerlegi geriye aldığını söyledi. Sol tekerlegin durumunda görünüşünde bir değişme olmadı yani Gerçekten arabada şuan çekme vs bir sıkıntı yok ama  bu seferde dıştan bakınca lastigin geride oldugu çok belli ve ölçtüğümde sağ teker sola göre 1cm kadar geride duruyor . Çok kötü durdu dıştan . Bir türlü istediğmiz gibi olmuyor bazı şeyler. Bu lastigi eski haline almak için pulu mu söktürmek gerek şimdi tekrardan . Nasıl yaparız bu işi ustalar.
Galiba rotçu iyi usta değil gibi başka rotçu yok mu gidebileceğin oralara danış istersen
bi resim atar mısın durumu anlamamıza yardımcı olmak için
Soyle bir parca konulmus araya . 
[Resim: sa-t.jpg]
(07.01.2021, 00:33)ykeles yazdı: [ -> ]Soyle bir parca konulmus araya . 
[Resim: sa-t.jpg]

bu siyah y şeklindeki ayar şimlerine göre ayar yapılıyor 
Ne demek düzelmez?  Böyle saçmalık mı olur Allah aşkına Sana tavsiyem sanayide samimi olduğun bir ustaya git o yönlendirsin bide oyle dene ama o rotçuya gitme.
Bana söylediği cms kalın taban takınca ön tarafta illa böyle bir sıkıntı oluyormuş ve düzelmiyormuş. Şuanda bu şekilde arabada çekme yok düzgün ama sağ tekeri eski haline getirmek için o parçayımı söktüreceğiz.

@VolkanGürsoy usta zaten öncesinde gittigim rotcuya söylemiştim sol teker dışa sola dogru bakıyor diye ayarlayacam demişti. Eve geldim aynı şekil duruyordu. Bu seferde başka biryere gittim böyle oldu.
Yalan konuşmuş . Örneğin, butun karadenizin tofaslarinin tekeri yamuk durur ozaman Big Grin genelde cms jinyu kullanılır karadenizde hicte oyle bi sorunla karşılaşamıyoruz.
Yakınımda biryerde lassa bayisi var rot ayarı yapıyorlar sanırım ilgilenip halledebilirlermi acaba.
Hocam maalesef birazda şans işi iyi ustaya denk gelmek hatta tofaş olduğu için yapmak istemeyen bahane üreten bile var.

Git hocam tabiki inşallah çözerler
Sayfalar: 1 2 3