Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş Şase Güçlendirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Youtubede Özden soydaş 131 ine güzel bir şase güçlendirme işlemi yapmış bana çok mantıklı ve ucuz bir çözüm olarak geldi. bununla beraber sağ sol şaseleri  çapraz barlarla birleştirerek çok sağlam bir şase elde edilebileceği düşüncesindeyim. 
Böyle bir işlem yaptırmayı düşünen arkadaşlar için örnek olabilir.
https://youtu.be/8AIniFQa69U
bu videoyu izledim ama alttan sadece u şeklinde bir sac atmak ne kadar rijitlik sağlayacak emin olamıyorum. ki orjinal şasesi de bu şekilde. ama bu yapılan işlemin aynısını birde iç kısımdan yine aynı u şekilde üstüne kapatılıp kaynatılsa çok daha iyi bir rijitlik sağlanır düşüncesindeyim. bunun gibi
[Resim: dasdasdas.png]
@hamzamutlu  başlığı hatalı atmışsınız şase değil şasi olacak şase elektirik demek şasi ise aracın iskeleti
@yucinx iç kısımdanda aynı işlem yapılsa tabiki daha sağlam olur fakat  o zaman sıfırdan döşemede yapmak gerekecek orjinali olmaz.

En başta dediğim gibi videodaki yapılan işlemle beraber  resimdeki işlem uygulanırsa +olarak ön arka kule vergisi ile yeterli bir seviyede olacaktır. 
[Resim: FB-IMG-1609773892641.jpg]
Güvenlik önemli aslında yapılsa nasıl olur bilemedim Big Grin
ben komple taban sacını 1.5m kalınlıgında yaptırdım arka denge kolların bağlantı yerlerinin olduğu kısımada ayriyetten elden geçirdik lakin arkaya sasi bağlantı yapmadım şuanda yapmışken komple eletrik tesisatını değiştiriyoruz.