Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Sıcaklığı ve Kalorifer
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba Arkdaşlar,

Bugün işe gelirken arabanın içerisinde resmen dondum.. 60-70 derecede kalorifer içeri sıcak üflüyor ama yeterli değil.Trafikte biraz durunca 90 derecede sabitlendi sıcaklık işte o zaman arabanın içi sıcacık oldu..

Yazın da genel olarak 90 dereceye ulaşması zaman alıyordu.Acaba termostatım açık mı kalmış?

Yani en iyi verim 90 derecede alınabiliyorsa termostat kendini 90 dereceye kadar kapatması gerekmez mi?

Sizlerde durum nasıl?Özellikle kışın kaç dereceye kadar görüyorsunuz?
En iyi verimin 90 derecede alındığı konusunda şüphelerim var. benim araba 90a gelince çekişden düşüyor. o ilk çizgide sanırım 70 orası orda devamlı sabit zaten ki ordaki perofrmansdan memnunum.
(08.10.2012, 12:10)onr357 yazdı: [ -> ]En iyi verimin 90 derecede alındığı konusunda şüphelerim var. benim araba 90a gelince çekişden düşüyor. o ilk çizgide sanırım 70 orası orda devamlı sabit zaten ki ordaki perofrmansdan memnunum.

Benimki de 90 derecede canavar gibi oluyorBig Grin Bunun oluru nedir? Bugün yaşadığım olaydan yola çıkarsak termostatım arızalı mı??Yoksa tofaşlarda motor geç ısınıyor demek mi lazım.Ama ne kadar geç ısınırsa ısınsın termostat kapanınca illaki 90 dereceyi görmesi lazım..Şimdiden kalorifer sorunu yaşadıysam kışın donarım heralde Big Grin
Aracınızda termostat olamayabilir.Veya termostat açık kalıyor olabilir.

Tofaş normalde kısa sürede harareti basar.79'luk bir Mita termostat alırsanız iş görür.Araç daha da erken ısınsın sürekli sıcacık geziyim diyorsanız 90C'lik bir termostat alırsınız ama bu sefer yazlık 68-82C'lik fan müşürü takmanız gerekir yoksa sürekli 100'lerde gezer hararet.
Yani aslında öğrenmeye çalıştığım şu:
Genel olarak benim yaşadığım durum normal mi?Aracımda termostat var..Arkadaşımın polo aracında termostat açık kaldığında hararet en dipte oluyordu..Bende hararet dipte değil.70-75 arası gidip geliyor ancak aracı soğutmak için 90 dereceyi görmem gerekiyor..

Şimdiden böyleyse Ankara soğuğunda maximum 60 dereceyi görür bu araç..
Normalde 80'dereceye kadar radyatör alt hortumun soğuk olması gerek 80C'den sonra ısınmaya başlar böyleyse termostatta sıkıntı yok.

Fan müşürü ne alemde yazlıksa harareti 90'lara çıkarmaz sürekli çalışır fan ne zaman açıyor oda önemli öncelikle bunların kontrolünü yapın.
Fan müşürü 1 ay önce değişti.90 dereceyi azcık geçtimi fan açıyor..Fan açıldımı göstergemde ışık yanıyor o yüzden fan konusunda sıkıntı yok..

Sanırım sıkıntı termostatta.Tamam son model araçlar gibi 90 derecede stabil kalmasını beklemiyorum ama 90 olmadan da araba adam gibi ısınmıyor!
benim araç 50 derecede ısıtmaya başlıyor 70 de tam ısıtıyor 90 da yakıyor senin kalorifer peteklerinde sıkıntı vardır
(11.10.2012, 23:32)fatih0687 yazdı: [ -> ]benim araç 50 derecede ısıtmaya başlıyor 70 de tam ısıtıyor 90 da yakıyor senin kalorifer peteklerinde sıkıntı vardır

Duymak istediğim buydu aslındaBig Grin Benimki de 70 de ısıtıyor ama ben yakmasını istiyorum
o zaman geç açan termostat taktırcan biraz geç ısınacan kış geliyor zaten kısın sıkıntı olmazda yaza girerken hemen söktürecen
Sayfalar: 1 2 3