Tofas Team

Tam Versiyon: Bujiden midir ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun Aleykum arkadaşlar, Foruma yeni katıldım umarım hoş vakit geçiririz. Sizlere bi sorum olacaktı inşallah konuyu doğru kısıma açmışımdır. ( Biraz acemiyim de Smile)

2001 1.6 enjeksiyonlu şahinim var. Yaklaşık 2 haftadır motor 20 bin devire kadar pır pırlıyo. 20 bin devirde rölantide bile sarsıntılı çalışıyo. Kalkışta 30 bin devire getirmeden kavrama yaptırırsam stop edicekmiş gibi oluyo. Ayrıca aşırı derecede yakıyor. Bazen park ederken geri geri geldiğimde egsozdan gaz kokusu alıyorum. Sanki çiğ gaz atıyor gibi. Bujilerden yada buji kablolarından yapabilir mi ? Ve rölenti çok düşük. Ayar yaptırdım, hava girişinin bi kısmını usta koli bandıyla kapattı ama yinede nafile. Araç rölentideyken neredeyse 5 bin devire düşüyor. Sizce bunun sorunu nedir ?
Bujidende olur bobindende.Öncelike bujileri söküp bakmak lazım çok pahalı bir parça değil.Onun haricinde bilgisayara bağlayıp sensör ıvır zıvır bakılabilir.
Baktırıp sonucu yazıcam teşekkürler.
bence aracın hava alıyor abi ondan dolayıda olabilir.
Aynı sorunun benzeri bendede vardı . Bujilerini değişip ,avans ayarı ile gaz ayarı yaptırmanı tavsiye ediyorum. Ben yaptırdım düzeldi pırlama malum yaz bitti . Birde distribütörüne baktırbanı tavsiye ederim. boşluk falan var mı diye.
Henüz sanayiye gitmek kısmet olmadı ama en kısa zamanda gitmem lazım. Patlatmalar başlamıştı bugün dozu arttı iyice. En iyisi bujisileri değişip avans ayarına baktırmak
Patlamalar distribütorden olur baska sebeb arama bile
(09.10.2012, 09:03)gokhanozen87 yazdı: [ -> ]Patlamalar distribütorden olur baska sebeb arama bile

distribütorden derken herhangi bir arızamı yoksa avans ayarsızlığındanmı benimde az çok buna benzer sorunum varda
Distribütör enjeksiyonlu araçlarda var mı ? Ben yok diye biliyodum..
Enjeksiyonlular dist.Olmaz Çift bobin vardır.
Sayfalar: 1 2