Tofas Team

Tam Versiyon: Bakım için yardım...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar 19 ekimde inş aracımla beraberim evime dönmüş olucam ve kışa hazırlık yapcam ben 29'unda tekrar karabüke dönecem ve babam kullanacak kışın aracı. benim aklımda bi kaç bkm vs. var sizlerde ne önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Şarj ve Marş dinamoları sökülüp bakılacak.ön balatalara bakıcam gerekirse değişecek. antifiriz koycam ölçüm yaparak. kaput izalatörü almayı düşünüyorum kışın motorun korunmasında bi nemze faydası olur sanırım (kaputun içine takılan yalıtımlı bez parçası yani) bujileri hava filtresini karter contası üst kapak contası yağ yağ filtresi değişimi.
benim aklıma gelen bunlar sizlerinde fikri varsa sevinirim ayrıca far yıkama projemide yürürlüğe koyacagım Smile
+++++++
şarj marş dinamosunda bir sıkıntı yoksa gittigi yere kadar kalsınkolay kolay bozulmuyor onlar kaput izalatörü dedigin kaputu korumak için herhalde motoru nasıl korusun altı açık zaten yag buji balata vs bakımına subap ve gaz rölanti ayarlarına ayarlattır bence kışa göre
abi hani sonucta kışın aracın üstüne kar felan yagıyo ya ankarayı bilirsin fena soguk oluyo beyni felan bi nebze tutar gibisnden düşünmüştm.
tşk ederim abi yorumun için gaz,subab ve rolantiyide ekledim.
evet bilirim bir rüzgar çıktı bu sene kaputu bir kaldırdım hep alttan yukarı tepmiş oldugu gibi kardı motor bölümü
Senin dikkat edeceğin şey bi de aracı park etme yönün olacak, sokağa aracın arkası dönük olsun, ön cepheden kuru rüzgar almasın, aracı hırpalamak yerine ılık su dökülüp beklenebilir biraz ki buhar vs ıstır.
doğru diyosun aslında serkan abi ama işte babamın işleri malum sabah çok erken işe gidiyor ugrasmaz Smile
Akşam eve gelince park ederken dikkat etsin, gündüz en azından güneş var az da olsa ama gece soğuğu kötü olur
ona dikkat eder abi ama sıcak su felan ugrasmaz. evet ankaranın felaket bi soğuğu oluyor gece.
su da son çare zaten, biz bazen kafa kısmını cadde ağzında bırakıyoruz ve araba nerdeyse marş basmaz konuma geliyor Big Grin malum deniz rüzgarı yabandır burada
Sayfalar: 1 2