Tofas Team

Tam Versiyon: Akü ışığının sürekli yarı parlaklıkta yanması sebebi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm. Eski sahibinin bahsettiğine göre Akü 3-4 ay önce sıfır takıldı. Fakat Araç çalışırken göstergede akü ışığı yarı parlak seviyede sürekli yanıyor. Teyibi son ses açıp ( 4x50W Teyip ) , Ön sisler  , Parklar , Amerikan Park Sinyaller açıkken 15 dakika sonra marşa bastım tık dedi araç çalışmadı vurdurdum. Eğer arabayı 1-2 gün çalıştırmazsam sabahları marş çalışıyor ama hafiften yavaş alıyor. 

Oto elektrikçiye gösterdim. Sadece akü ışığına bakarak sorunun Şarj Dinamosunun Diyot'undan kaynaklandığından bahsediyor. Sorunun bu olduğundan emin olmaya çalışıp kendim tamir etmeye bakıyorum.

Sök-tak , tamir , işçilik = 150 TL civarında tutar diyor. Elim lehim , anahtar tutar. Kendimiz yapabileceğimiz bir durumsa başına gelen tecrübelilerden yorumlarını bekliyorum.
Diyot lehimlerini basit lehim makinesiyle sökemezsin ama kuvvetli bişey lazım yoksa yapılmayacak iş değil ustanın dediğide doğru şuan yeterli şarj yok aracında
Youtube'da şarj dinamosu diyot değişim videolarına baktım 3 bacaklı bir diyotu söküp yenisini takıp geçiyor ama internette Şarj Dinamosu Diyotu adına baktığım parçaların hepsi komple bütün 70-80 TL civarında.

İnternette bulduğum parça bu , bütün şekilde daha maliyetli fakat sadece diyotun satıldığı bir site göremedim. Eski diyotun bacaklarından lehimle söküp yenisini lehimlemeye bakacağım. Sadece diyotu bulmaya çalışıyorum.
[Resim: arj-Dinamosu-Diyodu.jpg]
diyotu söküp üzerindekı kodları okuyabilirsen ancak o şekilde olabilir.