Tofas Team

Tam Versiyon: Ayarlı Kasnak performansı etkileme durumu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba. Aracımın performansının stok doğanlardan bir tık daha iyi olduğunu düşünüyordum ve Stok Doğanı olan arkadaşlarımla bindiğimizde çekişinin daha fazla olduğunu söylüyorlar. Mahallemizdeki en seri Stok Doğan SLX ile Roll'e kalktık 3 km mesafede 200-300 metre fark ile geçiyor. Tofaş ayarlı kasnak ne işe yarar?

Eski sahibine sormuştum araçta oynama var mı diye. Ayarlı kasnaktan falan bahsediyordu. Ne olduğunu o da tam olarak bilmiyor. Dereceli eksantrik yok ama araçta diyor. Aracımda ayarlı kasnak olması neresini değiştiriyor diye bakıyorum.

Hatta yanıma binen Doğan SLX sahibi bir arkadaşım turbo falan mı var diye bahsediyordu. Hafiften tıs pıs sesleri gelince bende düşünmüyor değilim bir oynama olduğu konusunda. Turbo olmadığından eminiz orası ayrı.
Merakla cevapları bekliyorum
Mahallemizdeki en Seri Doğan SLX'i 3 km'de 300 metre fark ile geçiyorum yazacaktım anlam karmaşası olmasın. Benimki geçiyor.
@Emrahhhh @RunAway311 ayarlı kasnak olması atmosferik motorda subapların bir tık daha erken açmasını sağlar buda performans olarak bir artıdır ayarlı kasnağın başka yaptığı bir şey yok  :ok
Yakıt olarak çok etki eder mi diye de değerlendiriyorum. Hız göstergesi çalışmıyor , km de saymıyor ama aldığımdan beri 250 TL nin üzerinde gaz aldım en fazla 500 km civarında yol yaptım tahminen. 200 km ye yakını uzun yol. Neredeyse kmde 50 kuruş. Ortalama aldığım litre fiyatı 3.8 TL. 13 lt / 100 km gaz da kısmen cep yakıyor.
ayarlı kasnak sadece açarı yüksek dereceli eksantriklerde  sibob zamanlamasını en iyi şekilde yakalamak sentesini ayara getirmek ve performans alabilmek için kullanılır orjinal stock arabaya ayarlı kasnak takmanın hic bir faydası olmaz 
fabrika zaten sentesini orjinal eksantirik kasnağında işaretleyip takmış
(04.04.2021, 21:01)rick07 yazdı: [ -> ]ayarlı kasnak sadece açarı yüksek dereceli eksantriklerde  sibob zamanlamasını en iyi şekilde yakalamak sentesini ayara getirmek ve performans alabilmek için kullanılır orjinal stock arabaya ayarlı kasnak takmanın hic bir faydası olmaz 
fabrika zaten sentesini orjinal eksantirik kasnağında işaretleyip takmış

tanışma konusu açınız .