Tofas Team

Tam Versiyon: Motor üflemesi koku yapar mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar.

Arkadaşlar, bizim aracın motor ufaktan üfleme yapıyor diye hortumu kaputun içinesalmışlar hava filtresinin içinden çıkarıp.

Geçen karbüratör falan temizlettik bakımını yaptık benzin kaçırıyor koku yapıyor diye. Ama sol ön cam açıkken içeri gaz kokusu giriyor. İnip arabanın etrafını kokluyorum egsozdan çıkıyor öne kadar ulaşıyordur diye ama gaz kokusu falan yok arkada. Camlar kapalıyken sorun yok. Camı açınca boğuluyoruz.

Acaba diyorum hortumdan çıkan hava mı doluyor kaputtan çıkıp? Yoksa sorunu başka yerde mi aramalıyım?

Bir de kaputta 2 tane hava deliği var. Onların orijinal tıpası oluyormuş motordan gelecek kokuları önlemek için. Birisi yok bizde. Bez tıka dedi ustamız. Tıkadım. Motordan hiç koku gelmiyor camlar kapalıyken zaten. Sorunumuz cam açıkken gelmesi.
Aynen öyle. aşağıya sallandırdığın hortum motor üflediğinde bütün kokuyu içeriye veriyor bu kısa mesafelerde motor soğukken daha çok oluyor. motor ısınınca üfleme de düşüyor kokuda .
Bi zararı olucağını sanmıyorum ama ben yaptım ucuna da ufak bi hava filtresi koydum kalkışları rahatladı arabanın. rampa kalkışlarında eskisi kadar kasılmıyor araba. azda olsa illaki üflüyordur yani sonuçta kaç yıllık motor.
Abi yok fısır fısır ses de yapıyor. Camlar açıkken kokudan durulmuyor çok sinir bozucu. Bu kokudan kurtulmanın yolu yok mudur? Geri içeri tıkasak bu hortumu ne zararı olur?
Bi sıkıntı olmaz içeri taksan sadece araba yığılma pısma yapar motorun üflediği yağ karbratöre gider oda arabayı boğar kalkışların felan düşer serii kalkamazsın.

Volkanım küçük hava filtreleri Tuningcilerde olur genelde 10 TL ye aldım ben kimse takmıyor zaten ben ne olur ne olmaz toz toprak su felan girmesin motora hortumun ucuda boşta kalmasın die koydum bitane.
Bunun aynısı benimki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-atec-krank-hava-filtresi-performans-78117976/detay

Hortum olarak kalerüfer hortumu takıyorlar.
(06.10.2012, 01:01)onr357 yazdı: [ -> ]Bi sıkıntı olmaz içeri taksan sadece araba yığılma pısma yapar motorun üflediği yağ karbratöre gider oda arabayı boğar kalkışların felan düşer serii kalkamazsın.

Volkanım küçük hava filtreleri Tuningcilerde olur genelde 10 TL ye aldım ben kimse takmıyor zaten ben ne olur ne olmaz toz toprak su felan girmesin motora hortumun ucuda boşta kalmasın die koydum bitane.
Bunun aynısı benimki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-atec-krank-hava-filtresi-performans-78117976/detay

Hortum olarak kalerüfer hortumu takıyorlar.

Onur kardeşim, bu filtre kokuya engel olmuyor değil mi?
Yok kokuyla bi ilgisi yok ama şöyle hortumu bi şekilde içeriye koku vermicek biyerden bırakırsan azalır koku illaki. ön panjurun oraya felan bırak kokuyu devamlı mı yapıyor senin araba benimki sadece ilk 1-2 km de motor ısınana kadar veriyo kokuyu sonra kesiliyor
(06.10.2012, 01:10)onr357 yazdı: [ -> ]Yok kokuyla bi ilgisi yok ama şöyle hortumu bi şekilde içeriye koku vermicek biyerden bırakırsan azalır koku illaki. ön panjurun oraya felan bırak kokuyu devamlı mı yapıyor senin araba benimki sadece ilk 1-2 km de motor ısınana kadar veriyo kokuyu sonra kesiliyor

Devamlı yapıyor. Camlar açıkken içeri giriyor. Camları açmazsam gram koku girmiyor içeriye. Hortuma bağlantı yapıp taa panjurun oraya mı uzatsam. Aslında tahmin yürütüyoruz. Başka bir yerden de olabilir koku. O kadar motoru üfleyen araba var. Hepsi mi bunu çekiyor sanki.

Acaba egsozdan olabilir mi? Manifolt tarafındaki patlaktı tamir edildi. Arka taraf da patlaktı o da tamir edildi ama orta mı ne dedi usta. Orda da patlak varmış hallolması lazım dedi.

O da koku yapar mı?
ilk baş arabanın sızdırmazlığını kontrol ettir gaz sistemnde kaçak olmasın sonra egzozsa bakarsın
(06.10.2012, 01:18)gkhan yazdı: [ -> ]ilk baş arabanın sızdırmazlığını kontrol ettir gaz sistemnde kaçak olmasın sonra egzozsa bakarsın

LPG ayarı yaptırırken usta baktı sağa sola. Gaz kaçağı yok dedi. Bence saldığınız hortumdan dedi. Ama egsozu bilmiyordu. Şimdi aklıma geldi bu da benim. Parayı toparlayınca götürüp egsozu yaptırayım bakalım kesilecek mi.
Sayfalar: 1 2