Tofas Team

Tam Versiyon: Araba 110 derecelere çıkıyor sorun oluyor mu değerlendiriyoruz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
[Resim: 5161-D9-F6-BE5-C-422-A-89-A2-1-CDF1-CA92052.jpg]

Selamun aleyküm. Aracımda hararet çoğunlukla 90 derece ama hafiften zorlayınca hararet 100-110 dereceleri buluyor. Suda herhangi bir kaynama yok , motorda farklı bir ses yok , egzosdan farklı bir duman çıkmıyor. Yedek su deposunun vidası düşmüş sabit durmamış yerinde aşağıya düşmüş radyatörün üzerinden eksildikçe eksik suyu tamamlamamış. 

Suyun rengi normal antifriz yeşili herhangi bir başka madde yok. Tahinleşme falan hiç yok. Sadece yağını kontrol ettiğimde yağ su gibi hissettiriyor damla damla yağ yere akıyor başka araçlarında yağını suyunu kontrol ediyoruz illa hiç böyle görmemiştim. Normal mi acaba 20w50 kalın yağ koyuyorum halbuki.
Aleykümselam hararet oralara varıyorsa radyatörün tıkalı olabilir
[Resim: R3hAyM.jpg]

uyun durumundan ve yağın durumundan anlaşılır mı diye bakıyorum

*suyun durumu
87de termostat açıyor zaten sıcaklığın 90 civarında kalması lazım bu kadar yükseliyorsa önce radyatör akla gelir tıkalıysa soğutmaya yetişemiyor olabilir
Fan nerde açıyor veya açınca uzun mu sürüyor kapanması
Radyatörü gösteririz en kısa sürede ama motor contasının yanması falan düşündürüyor. Motorun suyuna bak anlaşılır diye duyuyorum. Arabanın suyunda hiçbirşey yok sadece yağı hafif sulaşmış belkide ben öyle hissediyorum.
aynı durumdaydım radyatör değiştirdim bütün sıkıntılarım çözüldü. 3 sıra vardı yetsan tek sıra taktırdım.

rampada 110u gecmeye baslayınca duruyordun fan 2 dkda sogutuyordu ama yola baslayınca yine 110 oluyordu. düzde sıkıntı yoktu ama rampada boyleydi hep.
Conta yaktınız mı acaba umarım yakmadan kurtarmışsınızdır.
o sıcaklırda conta yanmasa bile zede görmüştür illaki tekleme gördüğün an kapağı söktür contayı değiştir ama şöyle de birşey var millet araba hararet yapınca sadece contayı değiştiririz kapağı taşlarız blok yüzeyini taşlarız diye düşünüyor ama motorun sıcaklıklardan en etkilenen parçaları krank piston kolu ve yataklardır işte sırf yarım motor bu yüzden önerilmez 110 derece de yağ nasıl görevini yapsın soruyorum ? Kaliteli motor yağı 200° derecelerde kaynıyormuş kaliteli olmasına rağmen henüz kesin bir bilgi değil oyüzden yarım motor taraftarı değilim  Olmamış
@06zyn21 yorumunuz için teşekkürler. Fakat benim ne yapmamı tavsiye edersiniz anlayamadım. Arabayı gösteririz ama komple motor yapılacak durumda diye bahsetmiyorsunuzdur umarım. Arabanın performansında falan ters bir durum gözükmüyor daha 2 saat önce Roll'den geliyorum. Stok doğan vs stok doğan bizim araç 2 kmlik mesafede 100-200 metre fark attı. Performansıda yerinde sadece hararet bu şekilde arada şehiriçi tarzı noktalarda fazla yükselmekte. Neredeyse usta bakınca göreceği kadarını sizlere fazlasıyla anlattım. Anlayan arkadaşlardan ne yapmam konusunda tavsiyelerini beklerim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7