Tofas Team

Tam Versiyon: Kornalar sağlam ama korna ötmüyor sebebi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba. 2 tane korna var araçta tanesi 15-20 TL ye en fazla bulunabilecek cinsten. Kornalara aküden kablo çektiğimde çalışıyor. Kornalar sağlam. Direksiyon göbeğini de kontrol ettim anahtar vazifesi görüyor multimetre kısa devre testi yaptığımda. Doğan SLX lerde korna bağlantı şeması nasıl acaba ? 

Direksiyonun ortasındaki göbeğe basıldığında devreyi toprağa bağlıyor kornanın ötmesi gerekiyor. Yani şase değil diğer uçtan gelen kablo kornadan veya röleden gelen devreyi tamamlamalı. Şemadan az çok bahsederseniz kabloları takip edip sorunu bulmaya çalışacağım. Sizce tahminen sorun nerededir ? Nerede kopukluk vardır ? Röle mi bozuktur ?
Direksiyon eksiyi tamamlıyor eksiyi sigorta kutusuna gönderiyor korna rölesi çalışıp kornalara artı gönderiyor.Direksiyona çökünce röleden ses gelmiyorsa direksiyonun altını aç sinyal kolunu az biraz direksiyona yaklaştır.Direksiyonun altındaki kablolardan mor olan kablo direksiyondan sigorta kutusuna giden eksi kablosudur oradan da test edebilirsin belki sorun sigorta kutusundadır
Teyibi söktüğümde arka taraflarda mor bir kablo var ucu boşta. Elektrik tesisatı biraz elden geçecek. Dediğiniz bu mor kablo mu diye bakıyorum.
Üzeri beyaz çizgili olabilir buna dikkat et teybin arkasında göremezsin diye düşünüyorum dışı makaron sarılı bir hat şeklinde gidiyor kutuya