Tofas Team

Tam Versiyon: Dağ yollarında 4 kişi yanlama ve gaza yüklenme sonucu oluşan 115 Derece Hararet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm. Doğan SLX aracıma havaların soğumasından ötürü yarı yarıya antifriz koymuştum 2 gün önce. Fan açana kadar radyatörün üstünden su ekledim. Hava tahliyesi hortumunu gevşelterek havasını aldım. Bugün 4 kişi dağa çıkarken yanlaya yanlaya , basarak aracı 2.vites yüksek devirlerde zorluyordum. Virajda denemek amaçlı 3.vitese atıp direksiyonu tokatlayınca yolda spin attık. ( Trafiğe kapalı dağ yolu - Soğuk Asfalt ) Spin atınca kenara çekip baktım. Hararet göstergesi 105-115 civarında geziniyordu. Dağ yolu buz gibi zaten. Kaputu açıp suya bakana kadar hararet 90 Derece civarına düştü. Antifriz olması sebebiyle su falan kaynamıyordu. Egzosdan farklı bir duman çıkmıyordu. Araba normal zamanda nasılsa performansı aynıydı. Araca binip gittim.

       Conta yaksa yada başka bir sorun çıksaydı bu şimdiden anlaşılabilir mi? Bir sorun olmuş mudur anlayanlardan yorumlarını bekliyorum.
bir problem olmaz tofaşın motoru zaten sıktığında o civarlara çıkar istediği kadar soguk olsun sen bayagı zorlamışsın normal gözüküyor anlattığına göre.
Normal Değil Radyatör Ne Durumda?
Önceki sahibinin bahsettiğine göre 2 ay önce radyatörü şişlettirmiş. Şuan dıştan görünümde herhangi bir arızası yok. Kapağı açıp suyun rengine falan bakmadım.
biara bir bak yoksa sorun yoktur ama anlattığına göre normal gibime geliyor