Tofas Team

Tam Versiyon: Su alma sorunu :(
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Sevgili TofaşTeam Ailesi.

Aracımın sağ kısmında yani bagajda ki fitilin hemen yanında boya kabarması var hafif. Ben ordan arada su alıyor diye düşünüyorudum. Kaportacıya gittim sağ tarafta su tahliye borusu olmadıgını solda oldugunu söyledi.

Normalde çok aşırı bi su alması yoktu ama aracı cuma akşam rampaya bıraktım, bugün indim bagajı yavaşça açıyordum damacanadan su akar gibi bagaj kapağından su aktı hemen kapttım suyu bir kap ile tahliye ettim. 2 gündür aşırı yağmur yağıyor bu arada aralıksız yağdı desem yeridir. Daha önce hiç böyle su almamıştı.

Aracım rampada yan şekilde duruyordu yani sağ taraf aşağıda sol taraf yukarıda duruyordu. Su akan ve dolan yer de bu bagaj kilit motoru bulunan yani bagaj kapağı logosunun hemen iç kısmında bulunan yere dolmuş. Neden olabilir bu durum ?
aleykümselam.fotoğraf atma durumunuz var mı ? Fitiller ne durumda
Karanlık yerde şuan atma şansım yok malesef gece çekmiyor telefonum Frown 

Fitiller iyi durumda bence bu zamana kadar sorun yaşamamıştım düzde dururken araç. Sadece dediğim gibi düzde dururken yağmurda sağdan alıyordu hafif o da kabaran yerden oldugunu düşünmüştüm ve tahliye borusu da yokmuş usta belki ondan da olabilir demişti bugun böyle karşılaşınca şaşırdım
Aleyküm selam . fitilden kaynaklı olabilir fitil kaynaklı olmayada bilir kilit karşılığı eskimiştir fitille arasında boşlk oluşturur sızıntıyla alır. ayrıca bagaj kapağında tahliye delikleri vardır lastikli. o lastiklerin ucu cok az acık tıkanmıştır birikme olmuş olabilir. sen o tahliye hortumunu takıp öyle denemelisin tahliye hortumunu bir tak bence. 

[Resim: 1_org_zoom.jpg]

sen sadce böyle bir hortum bulup takacaksın.
fotoğraf atsaydın iyidi neyse bagaj fitillerine bak kilit karşılığının oralara bak yıkarken dikkat etmedin mi hiç ? illaki varsa bir kaçak oradan bagaja su girmesi lazımdı ?

ve boya kabarmasından çok su alması açıkca mantıken imkansız ancak çürük aşırı olucak oda içeri su aldırması lazım
2 senedir yıkıyıyorum su girmiyordu bagaja sadece sağdaki kabarmadan damla damla su düşüyordu cok az o da.
Şimdiki ise araç yan durduğu için bagaj kapağı içine su dolmuş yani bagajın içine cok düşmemiş gene. Ben kapağı kaldırınca içinden aktı. 
O tahliyeden alayım bari de kaportacıya taktırayım ya belki o sağa damlayan su akmazsa kaportacı işini biraz daha erteleyebilirim.
yanlış anlaşılmış sanırım kabarma sağ çamurluk ile birleşen yerde benim dediğim su alan kısım bagaj kapağının iç kısmına birikmiş düzdeyken böyle su birikimi yoktu sadece kabaran taraftan alıyordu orda da tahliye yokmuş
onu al taktır artı olarak fitillerine bagaj kilidin karşılığın olduğu yere baktır hatta kapağın ayarsız mı onuda baktır çamurluk ile olan kısmına bunları yaptır ve çürük olan kısmı yaptıramayacak durumda isen branda al çok kaliteli olmasada olur en kötü sebze kamyonlarına örtülen kapılar hariç bagajı tavanı örtenlerden al su almasını kesmeye çalış (çürük için) diyorum brandayıda.
(13.12.2020, 18:15)pisyanci yazdı: [ -> ]Aleyküm selam . fitilden kaynaklı olabilir fitil kaynaklı olmayada bilir kilit karşılığı eskimiştir fitille arasında boşlk oluşturur sızıntıyla alır. ayrıca bagaj kapağında tahliye delikleri vardır lastikli. o lastiklerin ucu cok az acık tıkanmıştır birikme olmuş olabilir. sen o tahliye hortumunu takıp öyle denemelisin tahliye hortumunu bir tak bence. 

[Resim: 1_org_zoom.jpg]

sen sadce böyle bir hortum bulup takacaksın.

Bu nedir? Hayatım boyunca görmedim arabada hihihi
@rantez22 teşekkür ederim. Araca binmeye karar verdim o yüzden her şeyini yaptırmayı düşünüyorum nasipse o bagajda ki kabarma da yapılacak da böyle ilk defa su alınca sorayım istedim Big Grin 
@erdem2680 Bagaj su tahliye hortumuymuş bu. Bende de solda var sağda yok alıcam nasipse 😁
@erdem2680  abi ön ve arka camların altında bulunur su tahliyesi için bunlar. çoğu kimse bilmiyor bunu parçacılar hurdacılar bile manyak mısın sen demişti bana bi ara aramıştım.
Sayfalar: 1 2