Tofas Team

Tam Versiyon: Egzozdan gelen sıvı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Biraz önce arkadaşlarla sahile indik dönerken çalıştırdım arabayı biraz gaz verdim boşta sonra önden ben gittim arkamdan diğer arabayla arkadaş geliyordu selektör yaptı durdum egzozundan bardakdan boşalırcasına su dökülüyo dedi. şaşırdım gittim baktım egzoza patır patır az az su atıyor gibi gaza basınca çoğalıyor. geldiğim yere baktım yerler resmen ıslanmış o derece atmış.
neyse eve kadar geldim öyle 8-10 km felan. evin önünde baktım tekrar hiç su atma felan yok.

Bugün subap ayarını yaptıktan sonra ustaya sordum var mı motorda bi sıkıntı felan diye. sadece üfleme var onu da açmadan anlayamayız tam olarak dedi.

Not olarak eklemek istiyorum, Hararet veya onun dışında anormal bir durum yok şuan arabada. yani arkadaş söylemese ben farkında bile değildim. Nedir problemim ?
Kardeşim,
Hiç normal bir durum gibi gelmiyor bana. Aracın suyunu kontrol etmeyi ihmal etme, bi de hararetle uğraşmayasın. egsozdan attığına göre silindirden başka yerden gelme ihtimali yok gibi. Ben conta gitti diyorum, zaten ustan da üfleme var diyor. sıkı takip et derdin büyümesin, tekrar gelişmeleri yazarsın.
Normalde egzozdan gelen suyu eskiler motor sağlam o yüzden geliyor derlerdi. Yanlışım varsa düzeltin. Big Grin
Normal birşey su gelmesi motor soğukken ilk çalıştırmada.
İkincisi de conta yakmış olabilirsin. Egzosdan beyaz duman geliyor mu ?
Evet ustalar motor sağlıklı çalışıyor derler egzozdan su geldiği zaman kafanı yoracak bişey değil yani Smile
Bu sabah iyice dikkat ettim motor soğukken yapıyor sabah ilk marşta yine atıyor su ama hararet 70'e geldiğinde motor ısındığında inip bakıyorum sorun yok. Su eksiltme diğer konularda da söylediğim gibi hortumun ordaki kelepçeden biraz kaçırıyordu kelepçeyi değiştirdim 1 haftadır aynı su hiç eksiltme yok. Bu sabah tekrar kontrol ettim yine ufak ufak kaçırmaya başlamış aynı yerden.

İlkkez egzozdan gelen suyun iyiye yorulduğnu da görmüş bulundum Big Grin

Beyaz duman da sadece sabahları ilk çalıştığında marşa bastıktan sonra gazı diplersem suyla birlikte beyaz duman geliyor. sonra kesiliyor duman da su da
Sıkıntı yok yanlamaya devam o zaman Big Grin
Bu fikri duymam iyi oldu arasıra bizim arabadan da soğukken su gibi bişe atıyor ne oldunu anlıyamamıştımBig Grin demekki bizim motorda hala ümit var Big Grin
İyi de ne alaka ki yani içerde buharlaşma felan mı oluyor ? egzoza soğutma suyunun ulaşabiliceği bi yol da yok.
Sıcak yanmış gaz, egzos borusunda yoğuşuyor, egzos borusu haliyle yanma odası çıkışından daha soğuk bir ortam...