Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Rektefiye
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hayırlı geceler arkadaşlar. Aracım 96 model Doğan SLX ile hareket halindeyken devamlı bir patırdamanın  olduğunu ve çekişin de biraz düştüğünü farkettim. Buji kablolarını yokladığımda 4. göz bujinin tepki vermediğini tespit ettim. Mecburen kalan yolu bu şekilde tamamladım. Ve hemen sanayiye çektim arabamı. Üst kapak açıldığında sübapların aşındığını 4. Buji gözüne denk gelen emme veya egzoz sübabının kenarının kırık olduğunu tespit ettik. Ayrıca gömleklerde de biraz çizilme meydana gelmiş. Haliyle motoru rektefiye ettirme kararı aldım. Ustam 4000-4500 lira arasında bir masrafı olacağını ve aracımın 3-4 günde hazır olacağını söyledi. Şimdi sorum şu contalar, sekmanlar, pistonlar, sübaplar hangi malzemeden olursa daha iyi olur? Ya da şu malzemeyi şu marka tedarik edin diyeceğiniz bir öneriniz olur mu? Motor açılmışken şunu da yaptır diyeceğiniz fikirlerinize açığım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Conta olarak payen marka, pistonlar sekman lar nüral, subap olarak birşey diyemiyeceğim benim araç forced olarak toplandığı İcin. Bilgisi olan arkadaslar yazarlar simdi 
Peki conta, sübap, piston, sekman falan hangi malzeme olmalı, orijinal hangisi, lpg için çelik malzeme mi kullanılmalı?
Dayanıklı derken standart motor için olan kaliteli malzeme bunlar. Ama yok ileride atmosferik yaparım falan diyorsan eğer dövme çelik piston ona göre ayarlı sekman, Sibop ve conta takımı alabilirsin. Bu söylediklerim forced olarak geçer, aşağı yukarı pistonu sibobu contası toplam Bi 3000bin TL yi geçer şuan ki durumda. Bu da senin rektefiye masrafını artırır. Daha bunun İcine eksantriği yayı şapkası, krangı, piston kolları, yağ pompası, saplamaları, devirdaimi, müşürleri, kapakcı işçiliği, rektefiye işciliği, motor ustasının işciliği derken 7-8 bin TL bulur.
Subaplarda Supsanı Öneren Çok. 4 Yıldır Kullanıyorum İyi Gibi