Tofas Team

Tam Versiyon: Kapı kiliti nasıl değişir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Kapıyı kilitliyorum ama açık kalıyor merkezi Kilit te bir problem yok dili aşağı çekmiyor ustaya sordum bu kilitin değişmesi gerekli dedi daha önce değiştiren varmı birde hangi marka alayım ?
[Resim: 20201202-113836.jpg]

[Resim: 20201202-113842.jpg]
Geçenlerde ben değiştirdim abi. Kapı kapanmıyordu. Değiştirmek zor değil. 3 tane yıldız cıvata tutuyor onları sökerken uğraştırdı biraz çekiçle vura vura söktüm. Orjinal opar taktım 70 tl idi.

İlk önce kapı döşemesini söküp dış açma kolunun ve kilit çubuğunun plastigini yerinden kurtarıyorsun, akabinde kilidin 3 cıvatasını söküp iç açma kolunun telini yerinden çıkarıyorsun. İç kolu sökersen daha rahat çıkartırsın. Sonda geri topluyorsun. Tek önemli husus iç açma kolunun telini iyi ayarlamak gerekiyor yoksa kapı kilitlenmiyor 3 kere söküp taktım bu yüzden mantığını anlayana kadar. Tel ilk girintide olunca kitleniyor.
İçerdeki açma kolu teli yüzünden mi kitlenmiyor du peki
Bende de aynı sorun vardı kardeşim aldım wd 40 ı içine doğru nereden yer bulduysam sıktım sorun çözüldü tutukluk yapıyordu eğer mekanik anlamda Bi sorun yoksa çözüm sağlayabilir
Kilidi değiştirmek zor değil vidaları v.s söktükçe anlarsın düzeneği
Yalnız iç açma kolunun telini gergin yaptıysan kapı kilitlenmez bilgine olsun belkide kilidin sağlamdır yani
Kilit tutmuyor içerden dağılmış yayı filan gitmiş kademeli kitleme olayı gitmiş.
yani kitleme vs olayından kaynaklı birşy yok o zaman? senin ana kilit dağişmiş sanki yarım kapanması gerek bir yağla isterrsen
kilidi değiştirmeden önce wd 40 ile dene abi aynı sorun vardı düzeldi
wd 40 her derde deva bencede bi wd40 dene
Denedim kiliti değiştircem kilit tutmuyor
Sayfalar: 1 2