Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet göstergesi fazla gösteriyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhabalar uzunca bir zamandır aracımda hararet sorunu yaşıyordum sorunu çözdük fakat gösterge en az 5 derece fazla gösteriyor.Farları acınca bu mesafe dahada artıyor.Hiç bildiğim sağlam bi elektrikci yok aracımı yapan tamircide sana kimseyi öneremem dedi.Göstergenin şaşe alma yeri neresi ben nereleri kontrol ederek sorunu çözebilirim.:angel::angel::angel:
Gösterge tablosunun sağda solda sinyallerin olduğu yerler kapak oraları aç vidaları sök tabloyu kendine çek arkasına elini uzat kmnin arkasına denk gelen yerde baştan ikinci kablo şase ona ek at torpidonun altından sağlam bi yere şasele bi de öyle dene
Yada en garantisi benim gibi aküden direk eksi ucu direk ver göstergeyeBig Grin
Akü den göstergeye dolandırmak biraz zahmetli.Arkadasın dediği gibi ek atayım ben en iyisi.Sen direk aküden eksi çekince sorun düzeldimi peki.Söylede bişey var fanı manuel calıştırınca bile hararet göstergesi yükseliyor.
(26.09.2012, 15:55)gokhanozen87 yazdı: [ -> ]Akü den göstergeye dolandırmak biraz zahmetli.Arkadasın dediği gibi ek atayım ben en iyisi.Sen direk aküden eksi çekince sorun düzeldimi peki.Söylede bişey var fanı manuel calıştırınca bile hararet göstergesi yükseliyor.

Aynı sorunlar bende de vardı.Fan,far açılınca hararet göstergesinde zıplama oluyordu.Aracın ana problemini bulamayınca bu çözüme başvurdum.Aracın gövdesi iyi şase alıyorsa sorun yok.O zamanlar benim akünün aracın şasesine olan bağlantısı sorunluydu.O yüzden aküden çekmiştim bağlantıyı.Aslında garanti iş olduBig Grin Şimdi en ufak bir oynama dahi yok.Ama şase güçlüyse sorun olacağını sanmıyorum.Öncelikle kolay olanı deneyin olmaz ise akünün oralardan çekersiniz.Akünün oralardan çekmek de zor bir iş değil en fazla 10dk'nızı alır.Ama uğraşmaya değmez.
Hararet göstergesi eğer 5-10 derece fazla gösteriyorsa hararetiniz gerçekten 5-10 derece fazladır.Far açınca 3-4 derecelik bir fazlalık olur o bendede oluyor ama 90 sa 92 gösteriyor.90 nın üzerindeki çizgiye çıkıyorsa soğutma sisteminizi kontrol edin derim.

Benim sorun tam tersi hararet düşük gösteriyor Big Grin 70 de fan açılıyor ama 90 lık müşür var.Far açıp kapayınca kendi kendine 90 a doğru zıplıyor Big Grin
semm gösterge arızalı olabilir bu artış koray senn dedğin gibi bişey değil olduğu yerde farları aç kapa gösterge saati yukarı çıkıyor açınca direk çıkıyor kapatınca direk iniyor gördüğüm bütün tofaşlarda böyle nedense
sogutm sistemi komple yenilendi zaten fan müşürü termostat falan hep değişti.Göstergenin fazla gösterdiği her halden anlaşılıyor fan müşürü 92 de açıyor benim gösterge 95 ler de oluyorfan calışıyınca 100 oluyor farları acıncada 110 a yaklaşıyor.Koug arkadasımın dediği gibi benim akü şaşe kablosu kopuktu ben kendim onardım yerine taktım.Belkide iyi geçirmiyordur.Göstergeden sase kablosunu cekmeliyim. Göstergeye kac kablo giriyor yukarıda 2.kablo şaşe ordna cek denmiş. sağdanmı 2.soldanmı 2. tam bilemedi.
Benim konuları araştırın benimde böyle bir sorunum vardı 5-10 derece fazla gösteriyor diyordum meğersem fan ters çalışıyormuş o yüzden hararet 90 a geldiği zaman aşağı inmiyor aksine 100 e gidiyordu farı açınca 110 oluyordu.Ben baştan söyliyimde sonra benim gibi hararetle uğraşmayın Big Grin Big Grin
Gökhan resimde siyah okla gösterdiğim yer bahsettiğim ;

[Resim: img0004pew.jpg]
Sayfalar: 1 2