Tofas Team

Tam Versiyon: Marş Motoru Sorunu !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar komşumuzun aracında bir sorun oldu bugun. Sorun tam olarak şöyle. Marşa bastı araç çalıştı yanlız tuhaf bir ses geliyordu araçtan. Daha sonra kontağı kapattı bu ses gelmeye devam ediyor araç çalışmıyor bu esnada. Yeniden kontağı açıyoruz elektrik gelmiyor şimdide.Sanki birşey dönüyor hala. Bizde akünün kutup basını soktuk durdu ses ve yeniden taktık akünün başını çalıştırdık sıkıntı çıkmadı. Sorunun marş motoru oldugunu sanıyoruz ama fikri olan varsa söyleyebilir mi ?
sadece marşı cevirince çıkıyorsa o ses bi elden geçmesi lazım marş motorunun
(26.09.2012, 02:45)fatih0687 yazdı: [ -> ]sadece marşı cevirince çıkıyorsa o ses bi elden geçmesi lazım marş motorunun

O değilde kontağı kapattı araba çalışmıyor marş motoru çalışıyordu dönüyordu sadece. Big Grin Bizde akünün kutup başını söktüp sonra durdu.
nasıl çalıştırıyorsunuz arabayı peki kontagı açıp biraz bekleyip sonramı çeviriyorsunuz yoksan kontagı direkmi çeviriyorsunuz
Sorunu sadece başta yaptı. Dedimya akünün kablosunu çıkartık taktık sıkıntı kalmadı. Bizim merak ettiğimiz marş motorunun kendi kendine dönmesi neden oldu acaba.
usta içindeki parçalardan birisi arızalıdır mesela benim aracımdada bazen kaçırıyo bu haftada bir günde iki olmuyo ara sıra belki ayda 2-3 oluyo ama bozuk sonucta acılıp yapılması gerekli . sn kontagı actıgında volana hareketi ileten kafası var onda sıkıntı olabilir geri çekememiştir takılmıstır yada çekmiştir ama onu çeken parçada arıza vardır yani elinde kalmadan baktır
Marş otomatiği bozuk demekki belkide ufaktan kaçak alıyor marş kablosu bir elektrikçi görsün onu bence
Aynen otomatikten o mustafa abi benimkine de otomatik dedinya elektrikçide otomatik dedi 50 liraya yapmıştı.

2 hafta feln bişey yoktu dün gece yine aynı sesi 1 kez yaptı ama bi daha yapmadı.
İlk defa böyle bir sorun gördüm. Aracın motoru çalışmıyor. Marş dinamosu kendi kendine çalışıyor. Kontak açtı kapattı o da çalışmıyor. Elektrik gelmedi yani. Artık sonra akü kablosunu çıkardık durdu. Çok garip bir olay. Fikirlerinizi söyleyeceğim.