Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş Fan Muşuru yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar 98 model enjeksiyonlu doğanım var,sorum şu Radratör fanım 90 C açılıyor motor contası kaç derece yanar normalmıdır?
90 normal ısı derecesidir ama 90da açtıktan sonra arabayı soğutabiliyor mu önemli olan o ? yani 90da fan açtıktan sonra hararet 90ı geçiyor mu yoksa sabit kalıp veya düşürüyormu ? eğer geçiyorsa Fan müşürünü 60lık takarsın 15 lira bişey.
Hararetten nasibini almış biri olarak söylüyorum normaldir Smile conta 120 dereceye gelmedikçe kolay kolay yanmaz.Zaten 70 lik ve 90 lık müşür var 70 lik müşür kullanırsanız fan çabuk açılıyor geç kapanıyor fanı yakabilirsiniz.90 lık müşür idealdir motorun çalışma ısısı zaten 90-92 derece arasındadır.
Hee ama en güzeli benimki gibidir müşürsüz Big Grin

Kafana göre içerden basarsın açılır fan. Big Grin 70 lık müşür hiç durmadan çalışıyor korayın dediği gibi
90lıkta rampalarda felan biraz devirli çıkıyım dersen 90dan sonra soğutamıyor
Benim eski radyatörde öyleydi rampalarda 90 a geldimi 90 dan sonra ilerliyordu fakat onur arkadaşımız bilir hararet sorunlarımdan sonra tüm sistemi yeniden dizdim Big Grin
Ya koray sen bilirsin bizim arkadaşın radyatörü geçen sene değiştirdik arabayla 1.vitesde dip gaz 30 km yol git yaz sıcağında hararet yapmazdı. şimdi bu havalarda bile hararet yapmaya başladı radyatörü felan yeni piç motor araba fan açmada felan da sıkıntı yok başka neyden yapar ?
Contadan kaynaklanabilir,radyatör kapağından kaynaklanabilir,radyatör tıkanmış olabilir veya kireçlenmiş olabilir 1 senede radyatöre nekadar zarar gelebilir tam olarak bir bilgim yok fakat radyatörden veya contadan değilse fan ters çalışıyor olabilir
Fan içeriye üflücek dimi ??
Onu bi kontrol ederim.
Fanın da içindeki suyu bi boşaltıp tekrardan doldurmak lazım dediğin gibi, içindeki su kireçlenmiş olabilir.
Evet fan içeriye doğru üflicek.Fan yavaşta dönüyor olabilir buda ihtimallerden Smile Borular havada yapmış olabilir zaten belli eder kendini balon gibi şişiyorlar Big Grin sistemdeki tüm suyu boşaltın,radyatörün tıpası açıkken 2 kere 3 litre su dökün iyice bir temizlensin ardından 1 litre antifiriz 2 litre su doldurun radyatörün kapağı açıkken çalıştırın arabayı iyice bir havasını alsın sonra kapağını kapayın.Eğerki gene hararet yaparsa termostat arızalı olabilir zamanında açmıyor olabilir.
bak o havasını alma işini bilmiyodum. bide suyu su kabından mı direk radyatörün kapağını açıp mı koyalım
Sayfalar: 1 2