Tofas Team

Tam Versiyon: Avans ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhaba arkadaşlar avans ayarını yüksek tutmak arabada sorun yaratır mı?
@gaphoenix evet sorun yaratır detanasyon yapar motor bile kırarsın
Ben avansı tabanca ile yaptım ama araba 4bin devirden sonra gaz kesiyordu boğuluyordu egzoz patlatıyordu bide çekişi düşmüştü bende tekrara eski haline cevirdim düzeldi ama ben tabanca ile avans ayarını yaptırınca gaz ayarına ellemedim aynı gaz ayarıyla denedim.
(04.11.2020, 19:30)gaphoenix yazdı: [ -> ]Ben avansı tabanca ile yaptım ama araba 4bin devirden sonra gaz kesiyordu boğuluyordu egzoz patlatıyordu bide çekişi düşmüştü bende tekrara eski haline cevirdim düzeldi ama ben tabanca ile avans ayarını yaptırınca gaz ayarına ellemedim aynı gaz ayarıyla denedim.

Avans ayarını neye göre yaptınız ? Ve fabrikasyon statik avans derecesi 10° dir ama bu ayar benzin için geçerlidir LPG de bu fabrikasyon ayarlar kalmaz bambaşka bi ayar yapılması gerek çünkü benzin ile LPG nin yanma ve tutuşması farklıdır yani ortanı daha fazladır 

(04.11.2020, 22:52)06zyn21 yazdı: [ -> ]ortanı daha fazladır

oktanı fazladır yani yanma sıcaklığı benzine göre daha fazladır 
Usta neye göre yaptım bilmiyorum tabancayla baktı işte arabayı 2 3 defa kapatıp açtı tekrar çalıştırdı tamam oldu dedi o kadar.
Tavsiye bujini degistir hava filitreni degistir guzel bir ustaya gaz ayarı ve avans ayarı yaptir aracın super olur bakımlarıda duzenli yap daha uzun ömürlü kullanirsin
Hava filtresi yeni cumartrsi tekrar tabanca ile ayar yaptircam ardından gaz ayarı yaptircam bakalım nasıl olacak
@gaphoenix  Gaz Ayarının İyi Olup Olmadığını En İyi Rampadan Kalkışta Anlarsın.Şayet Ayarı Kısık İse Rampadan veya İlk Kalkışta Araç İstemsiz Olabilir.Eğer Rampada Filan Araç Kalkarken Zorlanmıyorsa Ayarı Açıktır Fazla Yakabilir.Bir Ara Bilgisayarlı Gaz Ayarı Yaptırdım Araca Samimi Söylüyorum Benzin Gibi Performans Alıyordum.2 3 Depo Boşalttım Baktım ki 50 60 Kuruşlara Çıktı Yakıtım Geri Ayarlattım Kıstırdım Bu Kezde Rampalarda Filan Araç İstemsiz.Bir Tık Daha Açtırmam Gerek Bir Ara.

Tabi Bilgisayarlı Gaz Ayarındada Herkes Beceremiyor Oda Var.Eskiden 1 Depo İle 230 Km Gidince Şükrediyordum Şu An En Minimum 250 Km Yol Yapıyor Şehir İçi.Tabi Kısık Ayarı Kalkışlarda Sorun Yapıyor O Ayrı.İlk Önce Bilgisayarlı Gaz Ayarı Yapan Birini Bul ve Durumu Anlat Ne Yaksın Nede Gitsin Araç Ortasını Bulsun.Parayı Vermeden Rampada Bir Deneyeceğim Dersin Bir Tur At Bak Araç Kalkarken Nasıl Kalkıyor Gaz Tepkisi Nasıl Ona Göre Ücretini Verirsin. En Son 20 30 Tl Birşeydi Gaz Ayarı.
@DarkredBlue61 gaz ayarını kısınca araba hiç bişey benzemiyor benim ki ilkten gaz da benzin gibi ucuyordu şimdi yokuşta beni bırak der gibi davranıyor eski haline getiricem mecbur 10.15 kuruş fazla yaksın rahat gitsin fark etmez ya
@ugurrelmas Yani 50 60 Kuruşlara Kadar Çıkacaksa Aracı Benzinde Kullanıırım Normal Kullanımda Hemen Hemen O Kadar Yakar Zaten.Hiç Lpg ilede uğraşmam Smile Amaç Ekonomik Olması Olduğu İçin O Yüzden Fazla Yakması Mantıklı Değil Bence.
Sayfalar: 1 2 3 4 5