Tofas Team

Tam Versiyon: I.e. ilk çalıştırmada benzin kokuyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese selam. Aracım ilk çalıştırmada enjeksiyonlu olduğu için benzinde çalışıyor fakat içeriye aşırı derecede koku veriyor. Geçen usta enjektöre bakarken aracın hava kazanına benzin gelmişti, acaba onunla alakası var mıdır?
Nasıl Nereye Benzin Geldi Tam Anlamadım? Egzoz Sistemin Normal Mi? Her Hangibir Yerde Kaçak Varsa Gazıda İçeriye Alıyor Olabilir.Motor Sıcakken Durum Nedir?
Benzin deposunun üstüne baktın mı kaput içinde değildir o sıkıntı bence
Hava kazanina benzin geliyorsa enjektorle alakalidir bence bi ara bende de oldu kazani actim 1 parmağa yakın benzin vardi enjektöru tutan parça gevsemisti sonra sabitledik düzeldi
(21.10.2020, 21:21)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Nasıl Nereye Benzin Geldi Tam Anlamadım? Egzoz Sistemin Normal Mi? Her Hangibir Yerde Kaçak Varsa Gazıda İçeriye Alıyor Olabilir.Motor Sıcakken Durum Nedir?

Benzin pompası çalışmıyordu. Usta değiştirdi fakat yine çalışmadı. Enjektörün fişini falan çekip baktı, o ara dedi ki marşa bas. Ben de basınca hava filtresinin kazanına benzin püskürttü. Acaba dedim ondan dolayı olabilir mı?
Gazda hiçbir sıkıntı yok. Benzinde de Dağı tırmandım, 100 liralık benzin almıştım fakat gösterge 0'a dayandı. Kaçak olsa damlama falan olur fakat damlama da yok.

(21.10.2020, 23:10)Falcon417 yazdı: [ -> ]Benzin deposunun üstüne baktın mı kaput içinde değildir o sıkıntı bence
Abi benzin pompasını değiştirdik, usta dedi ki şamandıranın depoya bağlandığı yerdeki lastik eskimiş. Ama bizim ilk çalıştırmada kalorifer açık olduğu zaman sanki menfezlerden geliyor benzin kokusu.
(22.10.2020, 00:41)metincan7861 yazdı: [ -> ]Hava kazanina benzin geliyorsa enjektorle alakalidir bence bi ara bende de oldu kazani actim 1 parmağa yakın benzin vardi enjektöru tutan parça gevsemisti sonra sabitledik düzeldi

valla şaşırdım. 100 tl benzin aldım, bozdağı tırmandım ve gaza geçtim. Benzin bitmiş gözüküyor. Bir de benzinde de enjeksiyon lambası sönmüyor. Gazda çalışırken benzin pompası çalışmasın diye röle taktırdık. Acaba ışık onunla mı alakalı?
@ege3507pdr  Şimdi Benzin Pompası Nasıl Çalışmıyordu? Değiştirdi Çalışmadı Diyorsunda Eğer 2 3 Barlık Pompa Takmazsan Basınç FAzla Geliyor.Genelde Veka Takıyorlar 5 Bar Filan Ama Onları Önermem Asla.Normalde Olması Gereken Şey Şudur.Kontaği Yarım Açarsın Hava Kazanını Sökersin ve Benzin Giriş Hortumu Var.Zaten Birisi Giriş Diğeri İse Geri Dönüş Girip Çıkıyorlar.O Borulardan Giriş Olanı Kontak Açıkken Söktüğünde Basınçlı Benzin Gelmesi Gerek.Şayet Gelmiyorsa Arızalıdır Ama Beyinden Kaynaklı Ama Benzin İçin Map Sensörünün Orada Bir Tane Beyaz Röle Var Benzin Pompa Rölesi Mi Öyle Bişey Geçiyordu Onu Denersin Belki Ondandır.Onuda Anlamanın Kolay Yolu Var.Kontağı Yarım Açınca O Röleden Ses Duyacaksın Gıvvvv Sonrada Tık Eder Kalır Yani Pompa Hzır Demektir.Şayet O Tık Sesi Devamlı ise veya Hiç Olmuyorsa Oradakı Sigortalarıda Kontrol Et. 

Marş Yaptığında Tam Olarak Nereden Nereye Benzin Püskürttü Onu Anlamadım? Enjektörden Mı Benzin Attı? Eğer Dediğim Gibi Basınçlı İse Pompa Geri Dönüşün Diyaframınada Zarar Verme İhtimali Var.

Benzin Deposunu Detaylı İnceledin Mi? Pas veya Delik vs Olmasın Depoda? Genelde Benzin Dizel Fark Etmez Depoları Zamanla Paslanıp Delinebilir ve Giderken Akıtabilir Fark Etmezsin.Ayrıca Bir Yerden Kaçak Olsada Anlamama İhtimalin Var Çünkü Aracın İçine Hava Akışı Olmayan Bir Yere Damlıyordur Benzin ve Oradanda ya Yere yada Havaya Uçuyordur
(22.10.2020, 17:19)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@ege3507pdr  Şimdi Benzin Pompası Nasıl Çalışmıyordu? Değiştirdi Çalışmadı Diyorsunda Eğer 2 3 Barlık Pompa Takmazsan Basınç FAzla Geliyor.Genelde Veka Takıyorlar 5 Bar Filan Ama Onları Önermem Asla.Normalde Olması Gereken Şey Şudur.Kontaği Yarım Açarsın Hava Kazanını Sökersin ve Benzin Giriş Hortumu Var.Zaten Birisi Giriş Diğeri İse Geri Dönüş Girip Çıkıyorlar.O Borulardan Giriş Olanı Kontak Açıkken Söktüğünde Basınçlı Benzin Gelmesi Gerek.Şayet Gelmiyorsa Arızalıdır Ama Beyinden Kaynaklı Ama Benzin İçin Map Sensörünün Orada Bir Tane Beyaz Röle Var Benzin Pompa Rölesi Mi Öyle Bişey Geçiyordu Onu Denersin Belki Ondandır.Onuda Anlamanın Kolay Yolu Var.Kontağı Yarım Açınca O Röleden Ses Duyacaksın Gıvvvv Sonrada Tık Eder Kalır Yani Pompa Hzır Demektir.Şayet O Tık Sesi Devamlı ise veya Hiç Olmuyorsa Oradakı Sigortalarıda Kontrol Et. 

Marş Yaptığında Tam Olarak Nereden Nereye Benzin Püskürttü Onu Anlamadım? Enjektörden Mı Benzin Attı? Eğer Dediğim Gibi Basınçlı İse Pompa Geri Dönüşün Diyaframınada Zarar Verme İhtimali Var.

Benzin Deposunu Detaylı İnceledin Mi? Pas veya Delik vs Olmasın Depoda? Genelde Benzin Dizel Fark Etmez Depoları Zamanla Paslanıp Delinebilir ve Giderken Akıtabilir Fark Etmezsin.Ayrıca Bir Yerden Kaçak Olsada Anlamama İhtimalin Var Çünkü Aracın İçine Hava Akışı Olmayan Bir Yere Damlıyordur Benzin ve Oradanda ya Yere yada Havaya Uçuyordur

bosch marka pompa taktık. Pompa başta çalışmadı. Sonra motorun üstündeki hava filtresinin içindeki enjektörün borusunu söktü. Pompanın çalışmama nedeni de depodaki fiş bağlantısının sokete temas etmemesiymiş, düzelttik ve çalıştı. Fakat hava kazanının hortumunu enjektörlerden şüphelenip söktüğü için marşa bastığımızda, kazana basınçlı bir şekilde benzin attı. Daha sonra da hava filtresini yerleştirdik ve kapağını kapattı, yani enjektörlerde sorun yokmuş.
biz de dün izmirden erzuruma geldik fakat araç marşa bastığımızda benzinde çalıştığı için içeriye motor bölümünden benzin kokusu veriyor. Arabanın altında vs damlama yok. Bozdağ rampasini çıkarken benzine aldım, yaklaşık 14 litrelik benzini bitirdi sayılır. Anlamadım neden böyle yapar, çekişi falan çok iyi benzinde de gazda da. 
usta dedi ki benzin deposunun contası eskimiş, fakat koku sanki motor bölümünden geliyor.

Konaktan elektriği açtığım zaman gıvvv diye bir ses geliyor, 5sn sonra o ses gidiyor ve ondan sonra marş basıyorum.
@ege3507pdr Bosh Marka Denedi İyi Hoşta Kaç Bardı O Pompa? Dediğim Gibi Eğer 5 Bar ve Üzeri İse Sıkıntı Diyaframı Patlatmış Olabilirsin.Ne Kadar İş Bilmeyene Kurcalatırsan O Kadar İçinden Çıkılmaz Hale Gelir O Araç.Bence Tüm Benzin Borularını Kontrol Et Detaylı İncele Belki Gaza Bastığında Basınçı Arttırıyordur Pompa Bu Yüzdende Hareket Halinde Kaçırıyordur Bir Yerden veya Motora Verdiği İçin Fazla Fazla Yakıp Dişariya Atıyordur.Benzinin Şakası Olmaz Motora Egzoza Temas Edecek Olursa Aracı Yakarsın
(22.10.2020, 21:55)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@ege3507pdr Bosh Marka Denedi İyi Hoşta Kaç Bardı O Pompa? Dediğim Gibi Eğer 5 Bar ve Üzeri İse Sıkıntı Diyaframı Patlatmış Olabilirsin.Ne Kadar İş Bilmeyene Kurcalatırsan O Kadar İçinden Çıkılmaz Hale Gelir O Araç.Bence Tüm Benzin Borularını Kontrol Et Detaylı İncele Belki Gaza Bastığında Basınçı Arttırıyordur Pompa Bu Yüzdende Hareket Halinde Kaçırıyordur Bir Yerden veya Motora Verdiği İçin Fazla Fazla Yakıp Dişariya Atıyordur.Benzinin Şakası Olmaz Motora Egzoza Temas Edecek Olursa Aracı Yakarsın

Yarın detaylı inceleyeyim tekrar yazarım.
Problemi çözdüm. Öğleden sonra yola çıkmadan önce aractan benzin kokusu geldiğini farkettim. Eğilip baktığımda altı göl gibi olmuştu.Enjektore giden benzin hortumunun kazan tarafındaki kısmı çatlamış ve ordan sızdırıyordu. Kestim tekrar taktım sorun düzeldi.