Tofas Team

Tam Versiyon: Pasta cila lekeleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Geçtiğimiz haftalarda aracıma Sintaş ince polish pasta uygulaması yaptım. Normalde parçalar halinde uygulama yapıyordum ama daha önce baştan sona araca pasta çekmemiştim.

Sorum şu, maalesef acemiliğin verdiği hatalar ile araçta pasta lekeleri kaldı. Normalde fotoğraf ile anlatacaktım lakin fotoğraflar da nedense belli olmuyor ama gözle rahatça farkedilebiliyor. Pasta'yı pamuk ile uyguladım üzerinden mikrofiber bez ile sildim lakin kaporta biraz sıcak olduğu için olsa gerek bazı yerlerde parmağımla araca pastayı değdirdiğim yerler diğer yerlere nazaran çok daha fazla parlıyor. Özellikle kaput ve tavan'da mevcut.

Kısa kesmek gerekirse, oto yıkaması olan arkadaşım ile görüştüm, makine ile pasta atarsak geçer dedi ama maalesef düşük bütçeyle bunu yaptırmak mümkün değil. Araca elle uygulanan pasta'nın ömrü kaç ay gider? Veya bu pastayı kaldırmanın bir yolu var mıdır?
Fotoğrafsız yorum yapmak zor olsada, maalesef ön hazırlıksız kalitesiz malzeme kurbanı olmuşssun, araca elle pasta(polish) yapılmaz yani yapılsada faydası olmaz... Elle sadece wax uygulanız.

Kullandığın ürünlerin fotoğraflarını, ön uygulamada neler yaptığunı ve aracın fotoğraflarını paylaşırsan daha iyi yol gösterebiliriz.
[Resim: IMG-20201023-142410.jpg]
​​​​​​[Resim: IMG-20201023-142402.jpg]
Fotoğraflarda çok belli olmasa da anlaşılabiliyor, eğer incelerseniz S şeklinde parmak izlerini görebilirsiniz.
Merhaba öncelikle. Ben oto kuaför işi yapıyorum. Empode Car Care. Kardeşim maalesef elle pasta işlemi olmaz bir işe yaramaz.ince pasta, cila, wax olabilir ama pastanın maması yok. kalan izlerse anladığım kadarı ile pasta kurumuş ve yapışmış. Yıkamada bile çıkmasıyla biraz yüklenmişsin tahminime göre. Çaresi ince pasta veya hare giderici olarak tabir ettiğimiz pastalarla tekrar geçebilirsin elle. Yada boya koruma varsa elinde bir bölgede dene boya koruma da çıkarabilir. Yine de çözüm bulamazsan izmirdeysen ücretsiz İzmir dışındaysan telefonla elimden geldiğince yardımcı olurum. Ertan Yetginoğlu 05554153137
@Empode Evet pastayı dağıtmadan kurudu, hâlbuki parça parça ilerledim ama yine de kurudu. Bunda aracın renginin koyu olmasının da sebebi var diye düşünüyorum. İzmir'de değilim ama dediklerinizi deneyeceğim. Bir oto kuaför de sanırım sıfırdan pasta çektirmem gerekecek çünkü yıkama ile çıkmadı üzerinden 1 aya yakın zaman geçti neredeyse. Teşekkür ediyorum, yardımınız için.
@Empode Rica etsem üye tanıtım bilgileri ege bölgesinde tanışma konusu açar mısınız hem arkadaşlarda böyle bir üyemiz olduğunu bilirlerse güzel olur hemde kural yerine getirilmiş olur :ok