Tofas Team

Tam Versiyon: Şu Boru Ne İşe Yarıyor ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar ok işaretiyle gösterdiğim boru motorun dibinden bi yerden çıkıyor,hava filtresine giriyor ne işe yarıyor bu boru ? Çıkartınca yada takınca herhangi birşey değişmiyor.Takılı mı kalması iyidir,çıkık kalması mı iyidir ?
http://i.imgur.com/aZVCr.jpg
Düz motorlarda yağ kapağının altından filtre kazanına giden boruyla aynı görevi yapıyor ama net olarak bişey söyleyemiyorum
Bende o konuya değinicektim ama resim bulamamıştım. Hemde konu kalabalığı olmamış olyur benim yağ kapağının hemen altından hava filtresinin kazanına giden bi hortum var.

Bir başka arkadaşın motorunda da aynı tortum boşta yağ kapağının hortumu aşağı sallanıyor.
Bu aşağı sallandırma olayını forumda konuşmuştuk, yağ attığından karbratöre giderse araba boğuluyor çekişden düşüyor felan diye.

Şimdi o hortumun normaldeki görevi normalde nedir ? Yani neden yağ kapağnın ordan karbratöre hortum çekilmiş.
Ve o hortumun ucu boşta olunca ordan fazla hava almıcak mı bu araba ?
Hortumun ucu boşta ama girdiği yeri kapatıyorsun ordan sıcak hava + yağ yakıyorsa onu üflüyor geçici çözüm için hortum salmak mantıklı işede yarıyor
O aşağı salma işini en kısa zamanda halledicem zaten üflüyor motor.
Peki abi orjinalinde neden ordan oraya hortum çekmişler ona anlam veremedim ben.
sanırımca o fren hidrolik hortumu hava geliyor ondann
Resimde görsterdiğin hortum karter havalandırma hortumu.SLX tip motorlarda bu şekilde çıkar.Motorun orjinalinde olan bir hortum.Sökmeyin.Hava filtresine bağlanmasının nedenide motor içine temiz filtre edilmiş havanın çekilmesi için.

onr357 o hortum içten yanmalı motorda standart birşey yani sadece tofaşa özel olan birşey değil senin arabandaki külbülatör-egzantirik havalandırması diye geçer.Hava filtresine bağlanmasının nedenide motorun içinde kirli tozlu havanın filtre edilecek çekilmesidir.
(18.09.2012, 20:04)06KRL06 yazdı: [ -> ]Resimde görsterdiğin hortum karter havalandırma hortumu.SLX tip motorlarda bu şekilde çıkar.Motorun orjinalinde olan bir hortum.Sökmeyin.Hava filtresine bağlanmasının nedenide motor içine temiz filtre edilmiş havanın çekilmesi için.

onr357 o hortum içten yanmalı motorda standart birşey yani sadece tofaşa özel olan birşey değil senin arabandaki külbülatör-egzantirik havalandırması diye geçer.Hava filtresine bağlanmasının nedenide motorun içinde kirli tozlu havanın filtre edilecek çekilmesidir.
Bende diyordum ne işe yarıyor bu hortum.İçinden yağ geçmiyor su geçmiyor Smile Demekki motora en temiz havayı göndermek için yapılmış.O zaman boşa sallandırmamak lazım o hortumu.
Şimdi işin rengi değişti. hortumu boşa sallandırırsak mertcanın dediği gibi egzantrik motor hava almıcak onu napıcaz
(18.09.2012, 23:48)onr357 yazdı: [ -> ]Şimdi işin rengi değişti. hortumu boşa sallandırırsak mertcanın dediği gibi egzantrik motor hava almıcak onu napıcaz
Hava almıcak değil,hava gene alacak fakat temiz hava değil pis hava alacak.Tozu toprağı ne bulduysa çekecek.Bu sefer motorun ciğerine toz toprak kaçtımıda hiç iyi olmaz kanımca.
Sayfalar: 1 2